Eskişehir ölüm yolu listeye giremedi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir ölüm yolu listeye giremedi!
A
a

Eskişehir’in trafik sorununun çözümüne katkı sağlayacak Güney Çevre Yolu Projesi için bütçeye sadece 1000 lira ayrılırken, Eskişehir’in en fazla ölümlü trafik kazasının yaşandığı Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolunun genişletilmesi de yine programa alınmadı.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi: Eskişehir'de yüzlerce trafik kazasının yaşandığı ve onlarca yurttaşın yaşamını yitirdiği Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolunun genişletilmesi projesi Cumhurbaşkanlığı 2021 Yatırım Programı'nda bu yıl da yer almadı. Yapılması için TBMM’de bakanlara defalarca çağrıda bulunan Çakırözer, “On yılda 800 kaza, 30 ölü, 1350 yaralı. Bu yolun yatırım programlarına alınması için daha kaç kaza olması gerekiyor. Senelerdir Eskişehirlilerin çığlığı neden duyulmuyor. Bunun hesabını bu iktidar Eskişehirlilere vermeli” diye sordu.  Eskişehir’in acil ihtiyaçlarından olan yeni Çevre Yolu projesinin de geçtiğim yıllarda olduğu gibi Yatırım Programında sadece adının yer aldığını belirten Çakırözer, “En fazla kazanın yaşandığı yollarda biri de mevcut çevre yolu. Bu yol artık şehrin içinden geçiyor. Sık sık ölümlü yaralanmalı kazalar oluyor. Ama değil yol yapımına bütçe ayırmak, yeni çevre yolunun etütü için yani planı için dahi yatırım programına para konmamış. Eskişehir’in ihtiyaçlarıyla dalga geçer gibi sadece bin lira koymuşlar!” dedi.



SEÇİMİ KAYBETTİLER, SEYİTGAZİ’Yİ UNUTTULAR
Çakırözer, “31 Mart seçimine 10 gün kala Erdoğan Eskişehir mitinginde ‘Seyitgazi Kırka'ya da entegre hastane kazandıracağız’. Programa bakıyoruz değil parası, hastanenin adı bile yok! Aynı şekilde Kırka’da eski kültür merkezi yerine temeli atılan Kırka Kültür Merkezi’ne de bütçe ayrılmamış. Sadece bin lira! AKP seçimi kaybedince Seyitgazi’ye küsmüş, Kırka’yı unutmuş. Böyle devlet yönetimi, böyle ülke yönetimi olmaz”

ZEHİR SANTRALİNE MİLYONLUK BÜTÇE
Eskişehir’in ihtiyacı olan alt yapı projeleri 2021 yatırım programına alınmazken, Alpu Termik Santral projesi için 2 milyon lira kaynak ayrılmasını da eleştiren Çakırözer, “Eskişehirliler havası, suyu, verimli toprakları için direndi. İhalesi 7 kez iptal edildi. Zehir saçacak termik santrale karşı açılan davalar kazanıldı. Buna rağmen hala bu zehir santrali projesi için yatırım programlarına para konması şaşırtıcı. Bu zehir santraline ısrar neden? İktidar zehir santraline ayırdığı bütçeyi Eskişehir’in bir türlü yapılmayan yolları için kullansın” çağrısında bulundu.

GÖKPINAR BARAJI BU YIL DA BİTMEZ
2021 Yatırım programında kuraklıktan etkilenen Eskişehir çiftçilerinin talebi olan Gökpınar Barajı için 23 milyon lira ayrıldığı görüldü. Bu yaz susuzluk nedeniyle mağdur olan Günyüzü, Polatlı, Sivrihisar çiftçileriyle birlikte yaptıkları ‘Ödenek ayırın, barajı bitirin’ çağrısına olumlu yanıt verildiğine dikkat çeken Çakırözer, “Çiftçilerle yaptığımız çağrı sonrasında gördük ki bu yıl Gökpınar Barajı için ödenek konmuş. İki yıldır hiç yoktu. Çağrımıza kulak verilmesi önemli ama konulan para yine yetersiz. Yatırım Programında yazıyor. Barajın toplam bedeli 570 milyon lira. Ama bakıyoruz 2021 yılı için sadece 23 milyon liralık tutar ayrılmış. Bu parayla bu baraj yine bitmeyecek. Yazın yine kuraklık yaşanacak, mağduriyet yaşanacak. Oysa çiftçilerin taleplerinin derhal karşılanması gerekli. Bunun için de en kısa zamanda barajın bitirilmesine ihtiyaç var” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
SC 21 Ocak 2021 12:00

Bu yolda girmedi, başka herhangi bir yatırımda girmedi. Her zaman olduğu gibi.!

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi