Eskişehir okullarında flaş düzenleme: Bundan sonra...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir okullarında flaş düzenleme: Bundan sonra...
A
a

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “temel eğitimde kura” usulünün Eskişehir’de uygulamaya konulduğunu açıklarken, artık velilerin öğretmen seçimi yapamayacağı bilgisini verdi

Sütiş Eskişehir
İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “temel eğitimde kura” usulünün Eskişehir’de uygulamaya konulduğunu açıklarken, artık velilerin öğretmen seçimi yapamayacağı bilgisini verdi.
Eğitim öğretim yılının sona erip, çocukların yaz tatilinde olduğu şu günlerde anne babaları yeni bir heyecan sardı. Anasınıfı ve ilkokula kayıt telaşıyla birlikte velilerde okul ve öğretmen arayışı hızlandı. Temel eğitimin, geleceğin şekillenmesinde önemli bir basamak olduğunun bilincinde olan anne babalar, tavsiye üzerine ikamet adresi dışındaki okula hatta tavsiye edilen öğretmenin sınıfına yazdırmak için ev taşımaya varıncaya kadar değişik alternatifler aramakta.

“Öğrencilerin hangi öğretmende eğitimini alacağı, kura ile belirlenecek“
İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, daha önce görev yaptığı illerde de uyguladığı ve büyük bir memnuniyetle karşılanan “temel eğitimde kura” usulünün de Eskişehir’de uygulamaya konulduğu bilgisini verdi. Eskişehir’deki her okulun ve öğretmenin kaliteli olması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Töre, hiçbir çocuğun adresinden uzaktaki okullara kayıt yapmasını önleyeceklerini dile getirdi. Kendi mahallelerindeki okullarda da öğretmen seçimi yapılmayacağını söyleyen Töre, “Bakanlığımızın adrese dayalı kayıt sistemini titizlikle uyulacaktır. Bu hususta kesinlikle taviz verilmeyecek. Her mahallemizin eşit ve adil eğitime ulaşma hakkı vardır ve güçlü Türkiye'nin mutlu çocuklarını yetiştirmek hepimizin boynunun borcudur. Her çocuk okuluna rahat ulaşmalı, eğitimini rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda almalı. Eskişehir’de bunu başarmak için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Her okul kaliteli, her öğretmen başarılıdır. Evinden kilometrelerce uzaktaki bir okula öğrenci kaydının önüne geçilecek, kendi mahallesindeki okulda da öğretmen seçimi yapılamayacaktır. Ön kayıt yapılan öğrenciler, önceden ilan edilen tarih ve yerde, şartları herkesçe bilinen ve tamamen şeffaf bir usulde tüm velilerin katılımıyla, öğrencilerin hangi öğretmende eğitimini alacağı, kura ile belirlenecek “ ifadelerini kullandı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yunus 22 Temmuz 2022 15:55

Öğrenciler de kura yöntemiyle seçilsin. Böyle kimsenin aklında şüphe kalmasın. Bence güzel bir uygulama.

0 0 Cevap Yaz
Özlem 22 Temmuz 2022 00:15

Kura çekilecek kutular standart ve şeffaftır inşallah birde bu öğrenci kura sonrası kayıt geldiler olmaz inşallah biz ne oyunlara şahit oldu

0 0 Cevap Yaz
Doğru 20 Temmuz 2022 00:34

Düşünce eskiden doğruydu. Şimdiki öğretmenlerle milletin başı ağrıyacak yine.

0 0 Cevap Yaz
Müzeyyen 19 Temmuz 2022 17:23

Makamına layık çalışkan bir kisi olduğunu düşünüyor gönulden basarilar diliyorum

0 1 Cevap Yaz
Utki 19 Temmuz 2022 14:14

Çok önemli devrim gibi kararlar alınmış.

3 0 Cevap Yaz
İbrahim 19 Temmuz 2022 13:56

Çok doğru bir karar.

2 1 Cevap Yaz
bekir yıldırım 19 Temmuz 2022 13:35

hadi bakalım bekleyelim görelim ,çok iddialı konuşmuş , tek bir olumsuz örnek itibarını yerle bir eder.

1 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi