Eskişehir o kararı destekliyor: Daha da zorlaştırılsın!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir o kararı destekliyor: Daha da zorlaştırılsın!
A
a

Kabine kararları ve İçişleri Bakanlığı genelgesine göre açıklanan ve aşı olmayan kişilerden istenecek PCR testi kararını desteklediklerini söyleyen Eskişehirli vatandaşlar, “Herkes aşı olsun. Bu PCR testi kararı az bile. Daha da zorlaştırmaları lazım” dedi.

Sütiş Eskişehir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta perşembe günü gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Covid-19 tedbirleri ile ilgili alınan tedbirleri açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla, aşı olmamış öğretmen ve personelden haftada en az 2 kez PCR testi isteneceğini belirtti. Ayrıca aşı olmayan üniversite öğrencileri ve üniversite personelinden de aynı şekilde düzenli test yaptırması istenecek. Kabine kararları ve İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, konser, sinema ve tiyatro gibi kalabalık mekânlardaki etkinliklere katılan aşı olmayan kişilerin de PCR testi sunması gerekecek. Uçak ve şehirlerarası yolculuklarda da aşı olmayanlardan zorunlu olarak PCR testi istenecek. Söz konusu kararla ilgili düşüncelerini ifade eden Eskişehirli vatandaşlar, PCR testi zorunluluğu nedeniyle aşı olmayan kişilerin aşıya yönelebileceğini ve kararı desteklediklerini belirtti.

Orhan Kaya
“Milletin aşı olmasını isterim. Çünkü bu hastalık çok kötü. Genç insanlar ölüyor. PCR testi istenmesi doğru bir karar. Herkes önlemini alsın. Bu karar sayesinde aşı olmayanlar da aşıya yönelir belki.”

Memli Akın
“Uygulama doğru bence. Aşı olunacaksa genel olarak herkesin aşı olması gerekir. Aşı olmayandan PCR testi de istensin. Aşı olmayanlar şimdi aşı olmaya başlarlar.”

Şaban Taşlak
“Sağlık önemli. İki aşımı da oldum. Bir an önce herkes aşı olsun. Ama aşı olmayanlardan da PCR testi istensin. Zoraki bir durum olacak ama vatandaşlar test zorunluğu olmadan aşı olsun isterim.” 

Saadettin Çakar
“Aslında çok güzel. Biz şu anda aşımızı olduk. Avrupa’da aşı olmayanlara ikinci, üçüncü sınıf insan muamelesi yapıyorlar. Herkes aşı olsun. Bu PCR testi kararı az bile. Daha da zorlaştırmaları lazım.”

Ekrem Karabulut
Ben iki aşımı oldum. Herkesin de olması gerekir. Pandemide her yer kapandı. Mağduriyet olmaması için aşı olunmalı. PCR testi zorunlu olunca aşı olmaya yönelir insanlar. Yaptırım olması lazım.”

Aşı olmayanlar için getirilen PCR testi zorunluluğu şu alanlarda uygulanacak: Yüz yüze eğitim verecek öğretmen ve personel, üniversite öğrencileri ve çalışanları, uçak seyahatleri, şehirlerarası otobüs yolculuğu, konser, tiyatro, sinema gibi toplu faaliyetler.
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Nur 24 Ağustos 2021 12:19

Aşı olanlardan da istensin çünkü onlarında hasta olmayacağının garantisi yok hatta daha yüksek... Çevremde çok gördüm aşı olup ta hasta olan

1 1 Cevap Yaz
Ali Kırgız 23 Ağustos 2021 13:36

Kardeşim aşı herkese yaramıyor, aşı olup hastalanan olursa bu şakşakçılara ne demeli ?

5 2 Cevap Yaz
Bence 23 Ağustos 2021 13:34

Bu kafanın ben çektim herkes çeksin kafasından farkı yok

3 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi