Eskişehir o alanda da atağa kalktı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir o alanda da atağa kalktı!
A
a

Fashion Eskişehir Moda Tasarım Yarışması’nın jüriliğini üstlenen moda sektörü ve iş dünyası, 17 Aralık Cuma günü İstanbul Rahmi Koç Müzesi’nde gerçekleşen basın ve tanıtım etkinliğinde buluştu

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Fashion Eskişehir Moda Tasarım Yarışması’nın jüriliğini üstlenen moda sektörü ve iş dünyası, 17 Aralık Cuma günü İstanbul Rahmi Koç Müzesi’nde gerçekleşen basın ve tanıtım etkinliğinde buluştu.
Eskişehir Ticaret Odası tarafından Ticaret Bakanlığı’nın desteği, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun işbirliğiyle düzenlenen Fashion Eskişehir Moda Tasarım Yarışması’nın defile ve ödül töreni için İstanbul’da basın ve tanıtım toplantısı düzenlendi.  Basın ve tanıtım toplantısı 17 Aralık Cuma günü, Rahmi M. Koç Müzesi’nde gerçekleşti. Fashion Eskişehir Moda Tasarım Yarışması’nda Emel Yıldırım, Nefise Karatay, Didem Taslan, Prof. Dr. Sedefhan Oğuz, Arzu Kaprol, Uğurkan Erez, Büşra Orakçıoğlu, Sema Güral Sürmeli, İdil Demirel, Muammer Kapucuoğlu, Elif Gürkaynak, Gürdal Abacı, Kerem Can Apaydın, Cihan Nacar, Emre Erdemoğlu gibi moda ve iş dünyasından isimlerin jüri üyeliği yapacağı açıklandı.
ETO Başkanı Güler yarışma hakkında bilgi verdi.
Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Fashion Eskişehir’i küçük ölçekli imalatçı firmaların tasarım alt yapısını güçlendirmek, rekabetçi yönlerini geliştirmek, tasarımcılarla firmaları bir araya getirmek, genç modacılara deneyim kazandırmak amacıyla düzenlediklerini kaydetti. Türkiye’nin dört bir yanından 340 genç modacının başvuru yaptığı yarışmada 15 kişinin finale kalarak tasarımlarını gerçeğe dönüştürme fırsatı yakaladığını belirten Güler, tasarımların Eskişehir’deki atölyelerde kıyafete dönüşeceğini kaydetti. Yarışmada dereceye girenlerin para ödünün yanı sıra Ticaret Bakanlığı’nın sağlayacağı yurtdışı eğitim ve staj imkanlarından yararlanmaya hak kazanacağını belirten Güler, Fashion Eskişehir’in hem sektördeki firmalara hem de tecrübe kazanmak isteyen genç modacılara fayda sağlayacağını dile getirdi.
Fashion Eskişehir’in ilk kez düzenlenmesine rağmen oldukça ilgi gördüğünü ve ses getirdiğini belirten Güler, yarışmaya destek olan Ticaret Bakanlığı’na, katkı sağlayan Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne ve jüri üyelerine teşekkür etti. Güler, Eskişehir Moda Tasarım Yarışması’nın defile ve ödül töreninin 16 Ocak 2022 tarihinde Eskişehir Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. Toplantıya katılan jüri üyeleri Emel Yıldırım, Didem Taslan, Prof. Dr. Sedefhan Oğuz, Arzu Kaprol, Büşra Orakçıoğlu, İdil Demirel, Muammer Kapucuoğlu,  Kerem Can Apaydın, Cihan Nacar ve Emre Erdemoğlu Fashion Eskişehir Moda Tasarım Yarışması hakkındaki görüşlerini bildirdiler.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi