Eskişehir nereden nereye geldi!

Eskişehir 20-30 yıl önce nasıl bir yerdi! Şehirde neler vardı, neler yoktu.

14 Nisan 2021 09:08
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir 20-30 yıl önce nasıl bir yerdi! Şehirde neler vardı, neler yoktu.
Türkiye’nin önde gelen gazetecilerden Sabah gazetesinin yazarı Hıncal Uluç, A Haber’de yaptığı spor programında söylediklerine kulak verin:
-Ankara’dan kalkıp Eskişehir maçlarına giderdik, tribünleri, Amigo Orhan’ı göreyim diye. Türkiye’nin en önde gelen belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen var. Anadolu Üniversitesi ve Açıköğretim Fakültesi’ni kuran adam. Benim gençliğimde Eskişehir’de maçtan başka bir şey olmadığı için maç biter bitmez Ankara’ya dönerdik. Şimdi öyle mi. Eskişehir’i görmek için en az 1 hafta lazım.
Uluç 70’ler ile şimdiyi bu şekilde  değerlendiriyor.
Pazartesi günü ES TV’de Açıkça programında DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt konuğumuz oldu…
Anadolu Üniversitesi’nde öğrenim gördü 5 yıl Eskişehir’de kaldı! 1980’li yılları ve şimdiki durumunu şöyle anlatıyor:
-Eskişehir o zaman yazın tozuyla kışın çamuruyla diye şöhret bulmuştu. Yazın okula çoğu zaman yürüyerek giderdik. Bu yürüyerek gitmemizin nedeni varlıktan değil darlıktandı, yokluktandı. Yazın o sıcak tozu çekerdik. Kışın da çamur çorak derdik. Ama yıllar sonra Yılmaz Büyükerşen’i bir kere daha tebrik ediyorum. Hakikatten tıpkı bir Avrupa şehri olmuş Eskişehir. Her yönüyle çok mükemmel bir şehir haline gelmiş. Böylesi bir Eskişehir de Eskişehirlilere yakışır!
…/…
Eskişehir’i dışardan gözleyenler dününü ve bugününü böyle kıyaslıyor. Eskişehir’in yaşadığı değişimini unutuyoruz. Eskişehir’de, Eskişehir’i beğenmeyen sürekli eleştiren bir kesim var. Büyük çoğunluğu Eskişehir’in 20 yıl öncesini bilmiyor. Eskişehir’in dününü ve bugününü değerlendiren isimler, Eskişehir’in nereden nereye geldiğini gayet güzel açıklıyor!
 

CEBİNDE KEDİ YAVRUSU TAŞIYAN İYİ İNSAN!

Eskişehirli veteriner hekim Turgay Özdemir'i 11 Nisan Pazar günü yaşamını yitirdi. Vakitsiz ayrılık sevenleri yasa boğdu…
Özdemir, “kedi sevgisiyle” biliniyordu.
Yakın dostu Feyyaz Uysal, Özdemir’in ardından şu mesajı paylaştı:
-Ailesi sağduyu ile pandemi koşullarını dikkate alarak insanların sağlığını tehlikeye atmamak için yer ve zaman duyurusu yapmadı. Bugün (Pazartesi günü)  Asri Mezarlığa defnedildi.  Keşke sevenlerinin acıyı paylaşabileceği bir ortam olabilseydi. Dünyanın en iyi insanlarından birini kaybettik. Aydın düşünceli, sağduyulu, İzmir'den annesi kayboldu diye bir kedi yavrusunu cebinde Eskişehir'e getirecek kadar hayvan sever, mesleğini para önceliği olmadan hayvan sevgisi için yapan, etik değerlere saygısı sonsuz iyi bir yurttaşı kaybettik. Acımız sonsuz.
…/…
Eskişehir iyi bir insanı daha kaybetti!
Yakınlarının sevenlerinin başı sağ olsun!
 

HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA DİKKAT!

Virüs yayılıyor, yoğunlaşıyor…
Rakamlara bakmıyorum, yakalananlara bakıyorum…
Son 15 gün içinde Eskişehir’in tanınmış önemli isimleri virüse yakalandı…
ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş…
AK Parti Eski il başkanı Dündar Ünlü…
Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören…
AK Parti Tepebaşı Belediye Meclis üyesi Orhan Durmuş…
Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal…
Şehrin tanınmış simalarına bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tanıdıklarımız virüse yakalanıyorsa, durum vahimdir! Eskişehir’deki tablo pek iç açıcı değil!
Her zamankinden daha fazla dikkat!
 

SOĞAN PLANLAMASI!


Geçen yıl patates ve soğan fiyatları fırladı! Depolara baskın yapıldı! Patates-soğan fiyatını düşürmek için her yol denendi…
Bu yıl patates ve soğan elde kaldı…
Geçen yıl basılan depolar bu yıl lebalep dolu…
Soğan ve patates üreticinin elinde kaldı! En sonunda Cumhurbaşkanlığı kararıyla TMO üreticinin elinde kalan soğan ve patatesleri satın alarak dar gelirliye ücretsiz ulaştıracak…
En azından ziyan olmayacak! Tarım konusunda ne yazık ki planlamayı iyi yapamıyoruz. Geçen yıl soğan yok, bu yıl soğan elde kalıyor. Bu duruma artık bir çözüm bulunması gerekiyor!
 

GÜNÜN SÖZÜ!

İyi insanların doğru davranması için yasaya lüzum yoktur. Kötü insanlar ise yasayı çiğnemenin bir yolunu zaten bulur...  Platon
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü 14 04 2021
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hakan narlı 14 Nisan 2021 16:16

Dışarıdan gelenlerin övgü pompalarını bırakın. Kaldıki hıncal'ın eskişehire gelmişliğide yoktur. Eskişehir her dönemde cazipti, adalar bölgesi 50 yıl öncede çok güzeldi. Haritadaki yerimize bir bakalım kötü olma şansımız varmı? Yapılanlar var ancak lokal belli konularda. yılmı tam 22 yıl.

4 7 Cevap Yaz
Dudu Hatun 14 Nisan 2021 13:35

Buyukersen sayesinde değil, Emirdağ li gurbetçiler sayesinde. Yoksa Eskişehir köyden ibaret kalırdı. Kimse kusura bakmasin

8 5 Cevap Yaz
Budur 14 Nisan 2021 11:30

Eskişehir e devletin yaptığı yatırımlar da olmasa hali perişandı! Ama bir türlü anlaşılmak istenmiyor. Anlatılmıyor. Çok büyük ayıp ve haksızlık!

5 10 Cevap Yaz
İlhan 14 Nisan 2021 11:29

Bir bardak çaya bu kadar övgü var ise çok garip bir durum var demektir!

5 4 Cevap Yaz
vahvah 14 Nisan 2021 10:37

Eskişehir yirmi yılda bir adım ileri gitti ise diğer illerin kasabaları en az on adım ileri gitti mesele bu işte

10 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi