Eskişehir milletvekili Jale Nur Süllü kimdir?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir milletvekili Jale Nur Süllü kimdir?
A
a

Dr. Jale Nur Süllü, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde Eskişehir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin ikinci sıradan milletvekili adayı olarak gösterildi. Dr. Jale Nur Süllü kimdir? Eskişehir’de hangi görevlerde bulunmuştur? Jale Nur Süllü seçimde TBMM'de milletvekili olmak için yaptığı başvuruda hangi ifadeleri kullandı? Yanıtlar haberimizde...

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Türkiye 24 Haziran günü yapılacak seçimlere kilitlendi. Seçime sayılı günler kala Cumhuriyet Halk Partisi’nin Eskişehir’de ikinci sıradan aday gösterdiği Eskişehir siyasetçilerinden Dr. Jale Nur Süllü kendisi hakkında merak edilenleri anlattı. Dr. Jale Nur Süllü, kendi cümleleriyle anlattığı özgeçmişinde mezun olduğu okulları, şimdiye dek üstlendiği görevleri, Eskişehir için yaptıklarını ve bundan sonra yapmak istediklerini tek tek dile getirdi.

İşte Dr. Jale Nur Süllü’nün kendi kaleminden özgeçmişi:

“Cumhuriyet Halk Partililiği İsmet İnönü dönemine uzanan, Eskişehir’de il başkanlığı görevlerinde bulunmuş avukat Cahit Denker ve öğretmen bir annenin çocuğu olarak 1962 yılında Eskişehir’de doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Eskişehir’de tamamladıktan sonra, AFS Uluslararası Değişim Programları bursuyla ABD’de lise son sınıfı okudum. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nden mezun olarak, Anadolu Üniversitesi’nde çalışmaya başladım. Anadolu Üniversitesi’nde yüksek lisans, Marmara Üniversitesi’nde İletişim Bilimleri doktorası yaptım.

Eskişehir’de okul aile birlikleri başkanlıkları, Huzur Evi Yönetim Kurulu, İl Sosyal Hizmetler Vakfı, Türk Eğitim Vakfı Müteşebbis Heyeti üyeliği, Kızılay Yönetim Kuruluğu ve Atlıspor Kulübü Yönetim Kurulu Genel Sekreterliği görevlerini üstlendim. 1980 yılından beri Türk Kültür Vakfı ve AFS İl Temsilciliği çalışmalarını yürütmekteyim. Kadın Platformu Genel Sekreterliğim döneminde ana sınıfı tefrişatları, Kadın Sığınma Evi, Zihinsel Engelli Kadınlar Merkezi, Sokak Çocukları Merkezi, Dünya Bankası Proje yarışması ile “Kadın ve Genç Kızların Eğitilerek Sosyo-ekonomik Yaşama Kazandırılması” projesiyle Emek Sosyal Hizmetler Tesisi’nin hayata geçirilmesi çalışmalarını yürüttüm.”

Dr. Jale Nur Süllü’nün siyasete atılması…

“Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç’ın 1999 yılında Belediye Başkanı seçilmesi ile meclis üyesi olarak siyasete atıldım. Üç dönem Tepebaşı ve Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyesi olarak encümen üyeliğinin yanı sıra İmar, Bütçe, Hukuk, Ulaşım, Sağlık, Yönetmelik; Çevre Komisyonu gibi çeşitli komisyonlarda çalışmalar yürüttüm. Türkiye’de 12 kişiden biri olarak, Avrupa Yerel Yönetimler Kongresi Türk delegasyonu üyeliğine seçildim. Fuar Birliği ve Tarihi Kentler Birliği üyesi olarak, çeşitli projelerin yürütülmesi ve gerçekleştirilmesinde görev aldım.

2009 yerel seçimlerinde siyasette ve belediyecilikte biriktirdiklerim ve Eskişehir’e olan tutkum ile Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç ile birlikte Odunpazarı Belediye Başkanı olarak yer aldım. Seçimde 66.982 oy aldım, çok az bir oy farkı ile seçimi kaybettim. Seçim sonrası 5 yıl boyunca Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı görevini üstlenmenin yanı sıra, iki yıl Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini vekaleten yürüttüm. Daire başkanlığım döneminde sosyal belediyecilik çalışmalarının yanı sıra, kurmuş olduğum “proje ofisi” ile Avrupa Birliği hibesi ile ebeveynleri ceza evinde bulunan çocukların okul öncesi eğitimine yönelik Es- Çocuk Evi Projesi, Kültürlerarası Diyalog kapsamında Deen Haags Historish Museum ile ortaklaşa Kent Belleği Müzesi; BEBKA Kalkınma Ajansı hibesi ile hayata geçirilen Bilim Deney Merkezi, Trafik Akışının Sağlanması ile Hava Kirliliğinin Azaltılması Amacı ile Akıllı Kavşak ve Trafik Kontrol Merkezi Kurulması, bisiklet çalıştayları ile Eskişehir’de bisiklet yolları projesi, Birleşmiş Milletler ile ortak Çocuk Hakları Birimi ve Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme konusundaki proje çalışmaları, Çocuk İstismarını ve Sömürüsünü önlemeye yönelik Lanzorette Anlaşması gereği, Avrupa Konseyi, Uluslar arası Çocuk Merkezi ile ortak yürütülen “Beşte Bir” projesine Türkiye’nin ilk imza atan belediyesi olmak önceliği ile başlatılan kampanya çalışmalarını yürüttüm. Büyükşehir Belediyesi’nin Worldbank, CIVITAS, ECSİTE, Covenant of Mayors gibi çeşitli uluslar arası ve ulusal platformlarda temsilini üstlendim.”

“36 yıldır evliyim…”

“Kadın-Doğum Uzmanı olan eşim ile 36 yıldır sürdürdüğüm evliliğimden, doktora çalışmalarını sürdüren avukat bir oğlum, Boğaziçi Üniversitesi mezunu olup; Galatasaray Üniversitesi’nde İletişim Bilimleri doktorası yapan araştırma görevlisi bir kızım, iç mimar gelinim, damadım ve bir torunum var. İyi derecede İngilizce biliyorum.”

“Doğma büyüme bir Eskişehirli olarak…”

Dr. Jale Nur Süllü, milletvekili adaylığı için yaptığı başvuruda şunları dile getirdi:

“24 Haziran 2018 Milletvekili Genel Seçimlerinde inanılmaz tutku ile bağlı olduğum şehrimden, doğma büyüme bir Eskişehirli olarak, Eskişehirlilere çeşitli platformlarda bir arada oluşumun getireceği oy katkısıyla, 19 yıldır yerel yönetimler ve siyasette edindiğim deneyimimi ülke geneline aktarmak adına, bugünlere gelmemde borçlu olduğumu düşündüğüm vatanıma hizmet edebilme isteğim ile bir karanlığın içinden Türkiye’yi çıkaracak tek güç olduğuma inandığım, doğuştan aidiyet hissettiğim Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara yürüyüşünde, yeniden parlamenter sistemi tesis görevi yapacağına inandığım 27. Dönem Meclis’inde milletvekili olarak yer alabilmek için başvuru yaptım”
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Av. Metin Tetik 3 Eylül 2018 16:47

İnsan belli yaşı (80) geçince biraz kabuğuna çekiliyor sanırım. Jale hanım (aslında kızım demeliyim, ilk oğlum 1964'lüdür) bugün (03.09.2018) adli yıl vesilesi ile bana ulaşan mesajınızı aldım. Yerlerde sürünen, ilkel ellere düşmüş yargımızın ayağa kaldırılması çabalarınızda başarı diliyorum. Çok yorulacaksınız, hem de çok; yüzü kızarmaz ve köşebaşı tutmuş bir sözde hukuk adamı, Anayasa'daki laiklik ilkesine gözlerini yummuş, Allah'ın mahkemesini ve kıyamet günü yargısını anlatıyor. Sanki Allah'ın özel kalem müdürü veya mahkemesinin yazmanı olduğunu sanırsınız. Hiç görmediği, şahit olmadığı bir mahkemeyi ve yargıyı sadece duydukları ile kesin şekilde anlatabilen birinin 21. yüzyılda mahkemelerde görev yapmış olması hayret verici bir şey! Yargıç duyumlarına göre değil, kanıtlanan ve gördüğüne göre hüküm veren kişidir. Babanız Av. Cahit Denker (iyi insan) (iyi hukukçu) ve iyi dosttu. Canım kadar severdim. Başarılar

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi