Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir Millet Bahçesi Türkiye'nin en büyüklerinden olacak

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Millet Bahçesi Türkiye'nin en büyüklerinden olacak
A
a

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Eskişehir, Bursa, Trabzon, Gaziantep, Konya, Samsun ve Ordu'da eski statların bulunduğu alanlar, "Millet Bahçesi" olacak.

Sütiş Eskişehir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün TRT canlı yayınında, dün de Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı'nda "Bazı illerimizde 'Millet Bahçeleri' kuracağız." sözlerinin ardından gözler ülke genelindeki eski statlara çevrildi. 

Birçok kentte yeni statların yapılmasının ardından atıl durumda kalan eski statlara belediyeler tarafından "Millet Bahçeleri'' kurulacak.

Eskişehir Atatürk Stadı 

Eskişehir Atatürk Stadı 

Eskişehir'de spor müsabakalarına 1953 yılından itibaren yaklaşık 15 bin seyirci kapasitesiyle hizmet veren Eskişehir Atatürk Stadyumu, yaklaşık 33 bin kişilik yeni stadyumun geçen yıl tamamlanması sonucu atıl kaldı.

Mustafa Kemal Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Stadyumu'na ihtiyaç kalmayınca yerine meydan ve ''Millet Bahçesi'' yapılması kararlaştırıldı.

Toplam 56 bin 400 metrekare olarak projelendirilen meydanda yeşil alan, otopark ve rekreasyon alanları bulunacak, sosyal hizmetler sunan yapılar yer alacak. Millet Bahçesi'nde muhtelif çiçekler ve endemik bitkiler yen alacak.

Anketle vatandaşın istekleri de sorulan alan, Türkiye'nin en büyük kent meydanlarından biri olacak.
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ali 22 Kasım 2018 13:08

Çorum niye yok sayın başkan

0 0 Cevap Yaz
Mehmet KILINÇ 13 Ekim 2018 18:53

🇹🇷 Sayın Editörüm Bu Eski Haber Değilmi nereden bulup çıkarıyorlar ? Haber kalmadıda eskileri mi yayımlıyorlar?🇹🇷

0 4 Cevap Yaz
Emre şan 27 Mayıs 2018 23:33

Adı Atatürk olan her yeri yıkın yerine park yapın bununda 16 yıl sonra icraat diye anlatın birileri de alkışladı. İşte yeni Türkiye...

4 3 Cevap Yaz
Mehmet Yılmaz 26 Mayıs 2018 14:42

Bol yeşil alanı olan bir park bekliyoruz. Bu mahalle de zaten buna ihtiyaç var.Betonlaşma istemiyoruz.

1 6 Cevap Yaz
Ali 26 Mayıs 2018 14:26

Verin belediyeye oraya heykel yapsın bu başkan 20 yıldır hiç aklına gelmemişti yeni.stad yapmak yaşadı yeni stadı alırdı orayı istediğini yapardı bu hükümet salakmi belediyeye verip orayı talan ettirin eskisehir de başka yerim bulamadi

9 4 Cevap Yaz
Onur 26 Mayıs 2018 11:12

Aman kardeşim ellemeyin nolur, hat boyu projenizde gördük ne kadar yeteneksiz olduğunuzu bu defa bulaşmayın Verin Sayın Yılmaz Büyükerşen e adam gibi bir kent meydanı yapsın Bizim eski stadyumda sayısız hatıramız var Eskişehirspor u simgeleyen objelerle donatılmış bir kent meydanı yakışır bu şehire

4 14 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi