Eskişehir LGS sıralamasında kaçıncı oldu?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir LGS sıralamasında kaçıncı oldu?
A
a

Milli Eğitim Bakanlığı 2018 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavla yerleşen öğrencilerin performans sonuçlarını açıkladı. Raporda Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda eğitim gören öğrenciler adını zirveye yazdırdı. Peki Eskişehir LGS sıralamasında kaçıncı?

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Milli Eğitim Bakanlığı 2018 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavla yerleşen öğrencilerin performans sonuçlarını açıkladı. Raporda 2018 merkezi sınav sonuçlarına göre sınavla öğrenci alan okullara merkezi olarak yerleşen öğrencilerin sınav performansları incelenirken, 81 ilde merkezi olarak yerleşen öğrenci sayısı, alt test ham puan ortalamaları ve merkezi sınav puan ortalamaları listesinde Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda eğitim gören öğrenciler adını zirveye yazdırdı. 
Trabzon hem genel puan sıralamasında hem de Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri dallarında Türkiye birincisi oldu. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde Türkiye ikincisi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil alanlarında Türkiye üçüncüsü olmayı başardı.

Türkçe, Matematik ve Fen Derslerinin Lideri Trabzon

Trabzon genel puan başarı tablosunda 372,72 puan ortalaması ile zirvede yer alırken, 20 soruluk Türkçe testinde 17,60 net sayısıyla, 20 soruluk Matematik testinde 8,62 net sayısıyla, 20 soruluk Fen Bilimleri testinde 14,47’lik net sayısıyla Türkiye şampiyonluğuna adını yazdırdı. 10 soruluk İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sorularında 9,61’lik net sayısı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularında 9,86’lık net sayısıyla ikinciliğe adını yazdırdı. 10 soruluk Yabancı Dil testinde 8,68 net sayısını yakalayan Trabzon, Türkiye üçüncülüğü elde etti. Dört yıl önceki merkezi sınavlarda Türkiye 38’incisi olan Trabzon, 2016 yılında 23’üncülüğe, 2017 yılında ise Türkiye 7’nciliğine kadar yükselmişti.

Eskişehir LGS sıralamasında kaçıncı?

Milli Eğitim Bakanlığı 2018 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarına göre Eskişehir 28’inci sırada yer aldı. Eskişehir hem genel puan sıralaması hem de Fen Bilimleri sıralamasında 28’ inci olurken, Türkçe alanında 27’inci, Matematik alanında 31’inci oldu. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde Türkiye 37’incisi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanında Türkiye 30’uncusu ve Yabancı Dil alanlarında Türkiye 25’incisi olmayı başardı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi