Eskişehir koronavirüste bir ilki yaşadı! Sevindirici gelişme...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir koronavirüste bir ilki yaşadı! Sevindirici gelişme...
A
a

Eskişehir, yeni bir sokağa çıkma yasağını daha geride bıraktı. Geçen süreçte Eskişehir’de alınan yoğun tedbirlerin işe yaradığı ve önceki gün ilk kez korona vakasına rastlanmadığı öğrenildi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

Tüm dünyayı kasıp kavuran pandemi süreci ülkemizle birlikte şehrimizde de büyük bir mücadeleyle devam ediyor. Ülke genelinde alınan katı tedbirlerden nasibini her fırsatta alan Eskişehir’de ise bu önlemlerin meyveleri artık alınmaya başlandı.

İstikbal Gazetesi'nin haberine göre, ölüm vakalarında yavaş seyreden rakamlar, tıpkı vaka sayısı gibi durdu. İlk vaka ile birlikte başlayan ölümler her gün az sayıda da olsa artarken, bu kez 41 rakamında takılı kaldı. Sevindiren bu gelişmelerle birlikte özellikle pandemi hastanelerinde yoğun mücadelenin devam edeceği belirtilirken, vatandaşların da tedbirlere aynı şekilde uyması istendi.

ÇIKMA YASAKLARI HEP UYGULANDI
İlk vakanın ülkemizde görülmeye başlamasının ardından hemen alınan tedbirler kapsamında ülkemizdeki tüm büyükşehirlerde sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Defalarca alınan bu karar hep Eskişehir’i de kapsarken, vatandaşlar ise yasakların tamamına bugüne kadar harfiyen riayet etti. Diğer şehirlerle olan bağlantıları da tamamen kesilen Eskişehir’de, alınan bu yoğun tedbirler ise karşılığını vermeye başladı.

RAKAMLARA YANSIDI
Yoğun tedbirlerle birlikte, Eskişehirlilerin de işaret edilen kurallara uymaya özen göstermesi artık rakamlara da yansımaya başladı. Eskişehir’de ilk vakanın ortaya çıkması ile birlikte ilk günlerde hızlı seyreden vaka sayıları ilk etapta endişelendirmişti. Yüzlerce vakanın bir anda belirlenmesinin ardından vaka sayısının çok daha yukarı çıkmasından endişe duyulan Eskişehir’de korkulan ise olmadı. Özellikle Eskişehirlilerin konuya olan hassasiyeti ve sağlık sektörünün de başarılı çalışmaları ile vaka sayıları 1000 seviyesinde tutulmaya başlandı. Ve son olarak ilk kez Eskişehir’de önceki gün vaka sayısına rastlanmadı. Eskişehir’deki vaka sayısının son olarak 1300 olarak belirlendiği ve bu sayısının artış göstermemesi için canla başla mücadele edildiği belirtildi.


230’A YAKIN HASTA KALDI VEFAT 41’DE TAKILDI
Öte yandan enfekte olan hastalarda ise devam eden tedavilerde sonuç vermeye devam ediyor. Gerek karantinada, gerekse hastanede devam eden mücadele sonrasında yüzlerce hasta sağlığına kavuştu. Eskişehir’de iyileşenlerin ardından pozitif vaka sayısının sadece 230’lerda kaldığı belirtilirken, her gün az sayıda artan ölüm vakalarının da ilk kez artmadığı ve 41’de kaldığı öğrenildi. Yetkililer ise sevindiren rakamların tamamen ortadan kalkması için bir süre daha Eskişehirlierden duyarlı olmalarını istedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çifteler li 27 Mayıs 2020 20:38

Dikkatli olmaya devam. 3 m ye diikkat edelim.. maske, mesafe , musluk ( hijyen ) ...

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi