Eskişehir İYİ Parti'den Binali Yıldırım'ın sözlerine tepki

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir İYİ Parti'den Binali Yıldırım'ın sözlerine tepki
A
a

Eskişehir'de İYİ Parti'den Binali Yıldırım'ın Diyarbakır’daki "Kürtdistan" ve "Pe ke Ke" sözlerine tepki geldi. İşte o açıklama...

Sütiş Eskişehir
Eskişehir İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın Diyarbakır’daki sözlerine tepki gösterdi. Ektaş, “Binali Yıldırım’ın Diyarbakır meydanında neşe içinde söylediği sözleri kalbimize hançer gibi saplandı” dedi.

Yazılı açıklama yapan Ektaş, “AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Binali Yıldırım’ın dün Diyarbakır’da ki Kürdistan, Lazistan, Pe Ke Ke dokumalı, Kürtçe nakışlı konuşmasını hayretle, şaşkınlıkla ve bir o kadar da ibretle izledik. Daha birkaç gün önce Irak’ın Kuzeyinde bölücü teröristlerle kahramanca çarpışırken verdiğimiz şehitlerimizin acısına yanar, ağıtlar yakarken, Sayın Binali Yıldırım’ın Diyarbakır meydanında neşe içinde söylediği sözleri kalbimize hançer gibi saplandı. Bu hançerin sadece bizleri değil kendini Türk Milliyetçisi ve Ülkücü olarak nitelendirip bir yandan da Cumhur ittifakını desteklediklerini belirten dostlarımızı da yaraladığını düşünüyoruz. Sayın Yıldırım’ın sözleri aklımıza “katranı kaynatsan olmaz şeker” atasözünü getirdi. Sayın Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’a gidip Türk Milletinin düşmanlarının ellerini ovuşturmasına neden olan bu söylemi tesadüf ya da hata olarak nitelendirilemez. Kullanacağı tüm sözler, Devlet Adamlığı ciddiyetine ve Türk Devletinin temel ilke ve değerlerine uygun olmalıdır. Ülkemizin bekası, küçük seçim çıkarlarına alet edilemeyecek kadar önemlidir. Herkesi, Ulusal birliğimize zarar verecek politika ve stratejilerle siyaset yapmamaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi