Eskişehir İstanbul Hızlı Tren Sefer Saatleri, Bilet Fiyatları 2019

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir İstanbul Hızlı Tren Sefer Saatleri, Bilet Fiyatları 2019
A
a

Eskişehir İstanbul Hızlı tren tarifeleri, bilet fiyatları, sefer süresi ve Yüksek Hızlı Tren hatları ile ilgili tüm bilgiler haberimizde

Sütiş Eskişehir

Eskişehir; Türkiye'nin en işlek ve nüfus yoğunluğu en fazla olan şehirlerinin başında gelmektedir. Memur kenti Ankara'ya yakın olan Eskişehir'in kendisi de memur ve öğrenci kenti olarak bilinmektedir. İstanbul gibi bir metropolde trafik sorunundan dolayı en basit mesafeler arası dahi saatler sürmektedir. Bu yüzden, Eskişehir'de okuyup ailesinin yanına İstanbul'a dönmek isteyen üniversite öğrencileri başta olmak üzere bu iki şehir arasında birtakım sebeplerden dolayı devamlı seyahat edenler için hızlı tren projesi uygulamaya konmuştur. Şehirler arası hızlı tren projesinin en etkili basamaklarından birisi Eskişehir ile İstanbul arasının hızlı ve güvenli bir şekilde kat edilmesini sağlayan proje olmuştur.

Eskişehir İstanbul Hızlı Tren Seferlerine Dair Bilinmesi Gerekenler

Eskişehir İstanbul hızlı tren seferini kullanmak isteyenlerin Ankara İstanbul hızlı trenini tercih etmesi önerilmektedir. Ankara İstanbul hızlı treni; Eskişehir durağına geldikten sonra sırasıyla Bozüyük, Bilecik, Arifiye, İzmit, Gebze ve İstanbul Pendik'e ulaşmaktadır. Bu noktada, Ankara İstanbul hızlı trenine Eskişehir durağında binen yolcular, rahat ve ekonomik bir şekilde İstanbul'a varma şansına erişirler. Ankara İstanbul hızlı treninde yolcuların rahat etmesi adına her türlü detaya dikkat edilmiştir. Üç farklı vagon tipi bulunmaktadır. Pulman vagon; standart koltuklu tren vagonlarından meydana gelmektedir. Bunun yanı sıra, yemekli vagonda yolcuların yemek yemesi adına oluşturulmuş büfe ve masalar vardır. Son olarak, daha rahat bir yolculuk yapmak isteyenler için business vagon biletleri satışa sunulmaktadır.

Eskişehir İstanbul Hızlı Tren Sefer Saatleri 2019

Eskişehir İstanbul Hızlı Tren sefer saatleri tarifeleri bilet fiyatları 2019
Eskişehir İstanbul hızlı trenini kullanmak isteyenler için Eskişehir'den kalkan ilk sefer; 07.31'de kalkmaktadır. İkinci seferin kalkış vakti; 09.33 iken üçüncü sefer; 11.11'de kalkmaktadır. Dördüncü sefer 13.28; beşinci sefer 14.06, altıncı sefer 16.28, yedinci sefer 18.31, sekizinci sefer ise 20.38 kalkış saatine sahiptir.  Bu noktada Bozüyük, Bilecik, Arifiye, İzmit, Gebze güzergahlarının ardından İstanbul'a ulaşan Eskişehir İstanbul hızlı treninin ortalama 2 saat 27 dakika seyahat süresine sahip olduğu hesaplanmıştır. Ancak, duraklardaki bekleme süresi ve yolcu indirip bindirme gibi aktivitelere göre kısa süreli farklılıklar yaşanabilir.

Eskişehir İstanbul Hızlı Tren Bilet Fiyatları 2019

Eskişehir İstanbul hızlı trenini kullanarak Eskişehir'den İstanbul'a gitmek isteyenler; yemekli, ekonomi ve business vagonlardan birisini tercih etme özgürlüğüne sahip olurlar. Standart bilet fiyatı 70 TL olarak belirlenmiştir. Esnek bilet ise 84 TL'ye satılmaktadır. Business standart biletlerin fiyatı ise 101.5 TL iken business esnek biletler ise 122 TL'ye satılmaktadır. Bazı kişilerin Eskişehir İstanbul arası hızlı trenden ücretsiz faydalanması söz konusudur. 0-6 yaş arası çocuklar, özel bir yer istemedikleri takdirde ücretsiz seyahat etme hakkına sahip olurlar. Bunun yanı sıra, devlet tarafından birtakım insanların ücretsiz, birtakım insanların ise %20 veya %50 indirimle gitmesine karar verilmiştir.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi