Eskişehir ışık tutacak!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir ışık tutacak!
A
a

Eskişehir'de önemli proje... Sabancı Vakfı’nın Hibe Programları kapsamında destek verdiği Madenci Kadınlar Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin “Kadınlar Işığıyla Madeni Aydınlatıyor” projesi tanıtıldı. Başkan Ahmet Ataç, “Eskişehir’den Türkiye’ye bir örnek daha göstereceğiz” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir haberleri

Sabancı Vakfı’nın Hibe Programları kapsamında destek verdiği Madenci Kadınlar Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin “Kadınlar Işığıyla Madeni Aydınlatıyor” projesinin tanıtım toplantısı Eskişehir’de gerçekleştirildi. Sabancı Vakfı’nın bu yıl hibe vereceği 8 projeden biri olan projenin tanıtım toplantısı, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Proje Temsilcisi Canan Geçit ve Sabancı Vakfı yetkililerinin de yer aldığı pek çok kamu kurumunun da katılımıyla gerçekleşti. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ortaklığıyla Sabancı Vakfı Hibe Programı’na başvurarak bu yıl hibe desteği alan projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Eskişehir’in Nemli Köyü’nde bulunan magnezit maden ocağında çalışan madenci kadınlar tarafından kurulan derneğin hikayesi ve projenin hedefleri katılımcılarla paylaşıldı.

TÜM DÜNYA DEĞİŞECEK

Toplantıda konuşan Madenci Kadınlar Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Canan Geçit, “Toplumsal algılardan ötürü madencilik, erkek egemen bir sektör olarak görülüyor. Ancak bizlerin çalıştığı, Eskişehir’in Nemli Köyü’nde faaliyet gösteren magnezit madeninde kadın istihdamı her geçen gün artıyor. İş yerinde gördüğümüz bu destek ile biz de dernekleşme kararı aldık. Madenci kadınların güçlenmesi, dayanışması ve eğitimlerle desteklenmesi hedefiyle yola çıktık. Çünkü, bir kadının güçlenmesi ile tüm dünyanın değişeceğine inanıyoruz” dedi. Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan ise Sabancı Vakfı’nın, Hibe Programları ile 12 yıldan bu yana sivil toplum örgütlerine hibe desteği sunarak toplumsal gelişmeye katkı sunduğuna değinerek, “Sabancı Vakfı olarak, kadınların ve kız çocuklarının hayatın her alanında güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin aşılması için çalışıyoruz. Bu alanda uzun yıllardır pek çok etkili projeyi hayata geçiriyoruz, ayrıca hibe programlarıyla bu alanda çalışan sivil toplum örgütlerini destekliyoruz. Eskişehir’de madenci kadınların güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği ve haklar eğitimleri ile desteklenmesi hedefiyle yola çıkan bu projeye katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’de hibe programlarını uygulayan ilk vakıf olarak toplumsal sorunların çözümü için projeler hayata geçiren STK’lara hibe desteğinin yanı sıra bilgi ve tecrübe desteği de sağlıyoruz” dedi.

PROJENİN AMACI NEDİR?

Proje ile Eskişehir’de madencilik gibi erkek egemen sektörlerde kadın çalışanlar hakkında farkındalığın artırılması, ihtiyaç ve sorunların toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımı ile ele alınmasının amaçlandığı konuklarla paylaşıldı. Proje kapsamında, madenci kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği, haklar ve meslek hastalıkları konularında eğitim almaları da planlanıyor. Tanıtım toplantısında gerçekleştirilen konuşmalar sonrasında projenin tanıtım filmi gösterildi. Proje kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi alan kadın madencilerin tuvale yansıttığı resimlerden oluşan sergi katılımcıların beğenisine sunuldu.

ESKİŞEHİR'DEN BİR ÖRNEK DAHA

Tepebaşı Belediye Başkanı . Ahmet Ataç ise “Bugün Eskişehir’de güzel bir etkinliğe şahitlik ediyoruz. Hayata geçirilen bu proje, Türkiye’de bir ilk ve Eskişehir’e de ilkler çok yakışıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusu gerçekten çok önemli bir konu. Öte yandan madencilik erkek egemen sektörlerin başında geliyor. Ben sevgili maden emekçisi kadınlarımız ile her bir araya gelişimizde çok mutlu oluyorum. Madenlerdeki buluşmalarımızda da sık sık sohbet etme şansı yakalıyoruz. Bu proje ile kadınlarımızın, ‘Ben de varım’ demesi çok önemli. O kadar güzel bir proje ki; Türkiye’ye Eskişehir’den bir örnek daha göstereceğiz. Madenci kadınlarımızın sağlığına, haklarına, hukuki kazanımlarına katkılar sunulacak.” ifadelerini kullandı. Toplantıda ayrıca Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Magnesit A.Ş. Genel Müdürü ve Madenci Kümesi Başkanı Ekrem Bulur ile Koçhanlar Maden Limited Şirketi Başkanı Yaşar Koçhan da birer konuşma yaparak projeyi desteklediklerini ifade etti.
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
dobra 25 Ekim 2019 00:23

toplumsal cinsiyet eşitsizliği ne demek ya tam bir lbgt ağzı yazık çok yazık rahmetli SAKIP ağanın kemikleri sızlıyordur Sabancı kimlere kaldı eyvah ki ne eyvah

2 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi