Eskişehir'in yeni futbol takımı sahaya iniyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in yeni futbol takımı sahaya iniyor!
A
a

Yetiştirdiği başarılı sporcularla ülkemizi ve şehrimizi gururla temsil eden Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü bünyesine yeni bir takım daha eklendi. Türkiye Futbol Federasyonunda tescil sürecini tamamlayan Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı resmen kuruldu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Yaz aylarında düzenlenen kurslarla çalışmalara ve eğitimlere başlayan Kadın Futbol Takımı, gerekli başvuru ve izinlerin tamamlanmasıyla resmi olarak kuruldu. Antrenmanlarına hız kesmeden devam eden U-15 ve U-17 Kadın Futbol Takımı, turnuva ve şampiyonalarda maçlara çıkmak için sabırsızlanıyor. Kadın Futbol Takımının ilk oyuncuları, Esra Yarım, Beyza Mercan, Berivan Kocaoğlu, Rabia Tiyaki, Görkem Yüksel, Nisa Köstebekçi, Şeyma Akkaş, Sudenaz Doğan, Kader Polat, Beril Özçelik, Mucizenur Tunçel, İrem Talas, Feride Adalıoğlu, Büşra Akduman, Zeynep Azel Uslu, Hayal Göçer, Melisa Demibaş, Bahar Asker, Berfin Kolbüken, Esma Nur Çelik, Elvannur Yarım, Derin Şimşek, Ayşe Nur Çağlar, Elif Arıcı isimlerinden oluşuyor.

Kadın Futbol Takımı ile yeni bir yolculuğa başladıklarını belirten Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Bu takımın kurulmasının temelleri aslında yeni değil. Basketbol, voleybol gibi branşlarda şehrimizi temsil eden kadın takımlarımızın yanı sıra futbolda da kadın sporcularımızın kentimiz adına yarışması hep aklımızdaydı. Özellikle yaz aylarında açtığımız kurslarımızda kızlarımızın futbola gösterdiği ilgi ile artık takımı kurmaya hazır olduğumuza kanaat getirmiştik. Kadınların her alanda eşit yer bulabilmesi benim için çok önemli. Belediyemizde de bunu sağlamak için çalışıyoruz. Futbolun da erkeklerin tekelinde olan bir spor olması  beni hep çok üzmüştür. Ülkemizde bu konuda son zamanlarda güzel gelişmeler yaşanıyor, birçok kulüp kadın futbol takımlarıyla yarışta biz de varız dedi. Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü olarak sahalarda yerimizi alacak olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yeni takımımızda yer alan genç kızlarımıza şimdiden başarılar diliyor ve onlarla gurur duyduğumu belirtmek istiyorum” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi