Eskişehir'in uçan kuşa borcu var

Bir ülkede ekonominin iyi gidip gitmediğini anlamanın yollarından biri de icra dosyalarının kabarıklığına bakmak olur

23 Mayıs 2022 08:49
A
a
Sütiş Eskişehir

Bir ülkede ekonominin iyi gidip gitmediğini anlamanın yollarından biri de icra dosyalarının kabarıklığına bakmak olur. Haber merkezine düşen verilere göre Eskişehir'deki durum, tahminlerimizin bile ötesindeymiş. Zira CHP İstanbul Milletvekili Gültekin Uysal'ın UYAP verilerinden derlediği rakamlara göre Eskişehir'de tam 295 bin adet icra dosyası bulunuyormuş. Bu da Eskişehir nüfusunun 3'te biri eder. Bu arada, "Bunlaaar camileri ahıra çevirdiler, yalan söylüyorlaaaarrr!" diyenlere küçük bir hatırlatma yapalım.  UYAP'ın Açılımı Ulusal Yargı Ağı'dır ve veriler devletimizin resmi verileridir.

Tabii 295 bin icra dosyasına bakarak Eskişehir'de her üç kişiden birinin icralık olduğunu söyleyemeyiz. Müflis bir işadamının kapısında bekleyen onlarca icra dosyası olabilir. Ancak yine de durum çok kötü. Bu arada ödemeler dengesinin taklaya gelmesinin, bankacılık sektöründe ne gibi etkileri olacağını düşünmek bile istemiyorum. Zira ülkemizde icralık dosyaların geçen seneye göre yüzde 30 oranında arttığını görüyoruz. Hani pandemi bitince herşey düzelecekti?

Önce "Şu anayasa değişsin, herşey düzelecek" diyenler sonra başkanlık sistemi gelsin herşey düzelecek, bu seçimi kazanalım herşey düzelecek, pandemi geçsin herşey düzelecek dediler ve şimdi de suçu bizim katılmadığımız bir savaşa atıyorlar. Sürekli yalanlar değişiyor. Değişmeyen tek şey ise ekonominin her geçen gün daha kötüye gidiyor olması. Allah sonumuzu hayır etsin.

 

Kazım Kurt yorulmadı

Odunpazarı Belediyesi tarafından yapılacak olan Ahmet Ara Engelsiz Bakımevi ve Kreşinin temelleri düzenlenen bir törenle atıldı. İşadamı Halil İbrahim Ara tarafından oğlunun adı verilerek yaptırılan kreşin önemini anlatmaya gerek bile yok. Nitekim söz konusu kreşin bir örnek olacağını belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da "Türkiye’de bir belediyenin engelli yurttaşlarımız için kreş açmaya cesaret ettiğini şimdiye kadar görmedik" ifadelerinde bulundu. Kazım Kurt'un "Her Mahalleye bir kreş" projesinin adım adım gerçekleştiğini görüyoruz. Işin doğrusu öyle ağır bir ekonomik kriz içindeyiz ki, belediyelerin büyük projeler gerçekleştirmesi çok zor gözüküyor. Daha önce de defaatle belirttiğim gibi bu kriz ortamında rutin vazifelerini yapan ve personelinin maaşını ödeyebilen belediyeleri başarılı saymak lazım. Ancak Odunpazarı Belediyesi çıtayı yükseltmiş gözüküyor. Biz kendilerini tebrik etmekten yorulduk, onlar her geçen gün yeni hizmetler yapmaktan yorulmadılar.

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Okur 23 Mayıs 2022 20:08

Barlar sokağı Cafe ler fest fut her yer tıklım tıklım dolu. Nasıl borçlular kerem bey?

1 6 Cevap Yaz
Çiftelerli

Okur nikliye cevap onlar tuzu kuru olanlar vatandaş perişan perişan

0 0
Çiftelerli 23 Mayıs 2022 13:30

Türkiye Cumhuriyet i böyle bi enflasyon yaşamadı

6 9 Cevap Yaz
eses 23 Mayıs 2022 10:22

Eskişehirli paris te yaşar gibi yaşıyor. Âmâ kredi kartı ve banka kredisi ödemesi gelince gözünü bağcılar da açıyor.sonra geçinemiyorum. Hükümet maaşlara zam yapmıyor. Kafede 20 tl çay içene kadar evinde balkonunda iç.

9 19 Cevap Yaz
Emenike 23 Mayıs 2022 10:13

Gültekin Uysal, Demokrat parti genel başkanıdır. Chp nin böyle bir vekili yoktur.

4 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi