Eskişehir'in tarihi binası tarih mi oldu?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in tarihi binası tarih mi oldu?
A
a

Yaklaşık 4 yıl önce tadilata giren Eskişehir Tren Garı, hala hizmete açılmadı. Yetkililer tarihi yapının akıbetini sır gibi saklarken, binanın restorasyonunun ne zaman tamamlanacağı merak konusu oldu. 

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Tren Garı, 2018 yılında tadilata girdi. Gişeler, bekleme salonu, büfeler ve pek çok faaliyetin yürütüldüğü alanlar, kapatılan binanın yan tarafında bulunan alt geçide taşındı. Tadilata giren tarihi bina ise yaklaşık 4 yıldır kapalı vaziyette bekliyor. Vatandaşlar, kapalı binanın yan tarafında oluşturulan yoldan giriş ve çıkışlarını yaparken, yetkililer restorasyon çalışmalarının ne aşamada olduğu konusunda herhangi bir açıklama yapmıyor. Öte yandan tadilat bittiğinde binanın hangi amaçla kullanılacağı da bilinmiyor.
YETKİLİLER NEDEN SESSİZ?
Demiryollarının kavşak noktası olan Eskişehir Tren Garı, her gün binlerce yolcunun durağı oluyor. Ana istasyon konumunda bulunan gar binasının restorasyon projesinin 4 yıldır bir türlü bitmemesi kafaları karıştırıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu geçtiğimiz günlerde Eskişehirlilere bir müjde vererek Eskişehir’den İstanbul’a direkt YHT seferi konulduğunu açıklamış, bu karar Eskişehir halkı tarafından sevinçle karşılanmıştı. Ancak Eskişehirliler bitmek bilmeyen gar projesi hakkında Bakan Karaismailoğlu ve gar yetkililerinin neden sessiz kaldığını merak ediyor.
KADERİNE TERK EDİLDİ
İlklerin şehri Eskişehir’in markası olan ve tarihi yapısıyla göz dolduran gar binasının tadilatının ne zaman biteceğini soran vatandaşlar, “Garın restorasyon çalışması 4 yıldır neden tamamlanmıyor? Eskişehir’e hükümetimiz tarafından birçok hizmet yapılırken kentin merkezindeki bu önemli yapı kaderine terk mi edildi? Eskişehirliler unutuldu mu?” diyerek yetkilileri göreve davet etti.
2018’DE İHALESİ AÇIKLANMIŞTI
Restorasyon projesi 19 Temmuz 2018 tarihinde ihaleye çıkacağı, 4 bin 950 metrekarelik toplam inşaat alanında yapılması planlanan işin süresi ise 400 takvim günü olarak açıklanmıştı. Ancak açıklamanın üzerinden yıllar geçmesine rağmen herhangi bir sonuca ulaşılamadı.
1955’TE HİZMETE GİRDİ
Eskişehir'in modern gar binası 4 Kasım 1955 tarihinde yapılan bir törenle hizmete girdi. Bu törende dönemin Maliye Bakanı Hasan Polatkan, Ulaştırma Bakanı Kemal Zeytinoğlu, Eskişehir milletvekilleri, TCDD 1. Bölge Müdürlüğü yöneticileri ile kalabalık bir vatandaş grubu bulundu. 3 bin 75 metrekarelik bir saha üzerine oturtulmuş bulunan yeni gar binasının prensip projeleri Profesör Orhan Safa tarafından hazırlandı.
 
 
Kaynak : HİLAL KÖVER
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bir zamanlar Eskişehirli 20 Eylül 2022 12:11

Sayın valimiz konuyu ciddiyetle ele alırsa belediye başkanı sayın Büyükerşen takipçisi olursa biter

0 0 Cevap Yaz
Mehmet 19 Eylül 2022 16:36

Ulaşımın kolay saglandigi Şehir dışına alınmalıydı. Burası da müze olmalıydı.

2 4 Cevap Yaz
Çünkü toklar 19 Eylül 2022 12:38

Hani bazı tamirat yapan yerlere araç gereç veya el aleti yada bir elektronik aleti tamire verirsiniz ya, koy şuraya bakarız der umursamazlar. Ararsın benim getirdiğim alet nooldu diye, iş yoğunluğu çok der( yalan seni atlatıyor), parça bekliyom der( ne gelmez parçaymış), bugün sıra gelmedi der. O işi yapmak istese hemen bugün bitirir. Ama tok olunca hep bi bahane üretirler. İşte bu tokluk bürokrasiye ve kurumlarada yansımış durumda. Bu köhnemiş tok zihniyeti acilen bürokrasi ve kurumlardan temizlemeli ve yerine hemen çalışan ve özverili ekipler getirilmeli. Aksi halde bu tok zihniyetle 40 yıl geçse yine gar tadilatı bitmezzzzz !!.....

1 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi