Eskişehir'de emekliler isyan etti: Bu maaşla siz geçinin!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de emekliler isyan etti: Bu maaşla siz geçinin!
A
a

Emeklilerin sofradaki diliminin her geçen gün küçüldüğünü söyleyen DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başaraner, “Çift maaşlı ilk bakan olan ve aylık 65 bin lira maaş alan Maliye Bakanı sadece bir ay bir emekli aylığıyla geçinebilir mi?” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Memur ve memur emeklilerinin açıklanan enflasyon farkıyla birlikte alacakları zam oranı netleşti. Memur ve memur emeklileri 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 28 oranında zam aldı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 yılı ilk 6 ayı için yüzde 5 olan zammı yüzde 7.5 olarak güncelledi. Böylece memur ve memur emeklisine yüzde 30.5 oranında zam yapılmış oldu. Ayrıca SSK ve Bağ-Kur'lunun en düşük emekli maaşının 1500 lira yerine 2500 lira olarak güncellendiğini duyurdu. Açıklanan zam oranları ile ilgili konuşan DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, 13,5 emekliye yoksulluk ve açlık çektirildiğini ifade etti.

CEBİMİZDEKİ ÜÇ KURUŞU NEREYE VERECEĞİZ?
Emeklilerin cebindeki üç kuruşu sağlıkta katkı payına mı yoksa bir dilim ekmeğe mi ya da doğalgaz faturasına mı vereceğinin derdine düştüğünü söyleyen Başaraner, emeklilerin taleplerini şu şekilde sıraladı: “Emeklilikte insan onuruna yaraşır ücret hakkımızdır. Emekli ücretlerinin enflasyona değil milli gelire endeksli olması hakkımızdır. Emekli ücretleri arasındaki farklılıkların giderilmesi hakkımızdır. Emeklilikte yaşa takılanlar adı altında yaratılan sorunun çözüme kavuşturulması hakkımızdır. Sağlık hizmetlerinde katkı payının kaldırılmasının ve sağlığın kamusallaştırılması hakkımızdır!”
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi