Eskişehir'in risk analizi acil yapılmalı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in risk analizi acil yapılmalı!
A
a

Eskişehir için önemli uyarı! Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Giresun’da yaşanan sel felaketi sonrası Eskişehir için de uyarıda bulundu. Mühendisler Eskişehir için heyelan ve risk analizlerinin yapılması gerektiğini söyledi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir haberi: Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Prof. Dr. Can Ayday tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bilim dışı ve bilimi dışlayarak yapılan, plansız işler, mühendislik karşıtı işler bizleri bu duruma getirmektedir. Sadece Karadeniz Bölgesinde değil, Eskişehir’e yakın olan Isparta’nın Senirkent ilçesinde 13 Temmuz 1995 yılında, yazın ortasında yaşanan aşırı yağış nedeni ile oluşan sel ve çamur akması 74 vatandaşımızın yaşamını kaybetmesi ile sonuçlanmıştır. Doğa ile mücadelenin başlangıcında Jeoloji vardır. Jeoloji olmalıdır. Jeoloji Bilimini yok sayarak yapılan yanlış yerleşim yeri seçimi bu ve bunun gibi felaketlere neden olacaktır. 1995 de Senirkent’te yaşanan ve dün GiresunDerelide yaşanan felaket nedeni aynıdır” ifadelerine yer verildi.

ÖNCEDEN UYARI
Açıklama şöyle devam etti: “Bu tür felaketlerle baş etmenin çözümü vardır. Türkiye gibi sert topoğrafyaya sahip yerlerde sel baskını ve heyelanlarla mücadelenin ilk şartı yerleşim yerlerinin doğru Jeolojik koşullarda ve ortamlarda yapılmasıdır. Bu yerlerin Havza Analizlerinin yapılmasıdır. Sel ve Heyelan felaketlerine uğrama olasılığı olan yerleşim yerlerinin belirlenmesidir. Heyelan ve sel olasılığı olan riskli yerleşim yerlerinde ayrıntılı Heyelan ve Risk Analizleri, Bölgesel Havza analizlerinin vakit geçirmeden yapılması gereklidir. Biz, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi olarak buna benzer Sel ve Heyelan Felaketlerinin yaşanabileceği Eskişehir-Bilecik-Kütahya-Afyon illerindeki sorumlulara bu bilgilendirmeyi önceden yapmayı görev biliyoruz.”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Cahillere 26 Ağustos 2020 13:26

abe cahiller kafelerde adı bilmemne olan bir bardak sıcak suya paraları harcarsınız , sonra para ver gezelim . Çağdaş , aydınlanmacı arkadaşlar karadenizde yükseklerde toprak kayması riski çoktur . Aşağılarda malum risk . Siz ifla olmaz memnuniyetsizsiniz.. Allah ıslah etsin......

1 1 Cevap Yaz
Haydar halkacı 26 Ağustos 2020 02:12

Eskişehirden başını çıkarmamış dünyadan bir haber olanlar şöyle bir çıksınlar istanbul şileden başlayıp artvine kadar karadenizi bir görsünler . Coğrafyayı , topoğrafik yapıyı bir görsünler ondan sonra buralarda konuşsunlar dünyanın neresinde olursa olsun böyle coğrafyalar her zaman potansiyel afet alanıdır . Oturduğunuz yerden sallayıp durmayın.

1 1 Cevap Yaz
Akıl verme

Akıl vereceğine para verde gezelim, hem beleşe tatil yaparız. Hemde oturduğu yerden fetva verenlerin bize bir faydası olur. Ne dersin ???

1 1
İyide

Potansiyel afet alanlarında can kaybı yaşanmaması için ne gibi fedakarlık ve çalışmalar yapılıyor ? Kimsenin afeti engelleme şansı yok ama sorumluluğu olanlar ne iş yapar ? Hele bi deyiver bakam, hazır sazı eline almışken. Senin yürüttüğün mantığa göre her mahallede potansiyel açık elektrik kablosu var. Ama nasıl oluyorda insanlar akıma kapılmıyor ? Çünkü gereken önlemler alınmış ki; Kimsenin canına o kadar elektrik hatları ve yüksek gerilim hatlarına rağmen gelen bir zarar yok. Bilmem anladın mı ?

2 1
memduh 25 Ağustos 2020 20:17

eSKUŞİHUR'İN YÜZDE SEKSEN ORANINDA AKARSU ÜSTÜNDE KURULMANIN BEDELİNİ YAŞAYACAĞI BİR GELECEK BEKLİYOR... ATALARIMIZIN ODUNPAZARI YAMAÇLARINDAN BAŞLATTIĞI YERLEŞİM, SIFIR KOD SAYILARAK YUKARILARA YAYILMAMASININ BEDELİNİ ÖDEYECEĞİ BİR KAÇINILMAZLIĞIN ÜSBTÜNDE OTURMAKTADIR.

1 0 Cevap Yaz
Can Hoca 25 Ağustos 2020 14:07

Can Hoca yine korkutmuş milleti. Evelallah bize bi şey olmaz hocam...

1 1 Cevap Yaz
Gerçekten 25 Ağustos 2020 12:39

İmar aflarını kim çıkarıyor ? Ne için çıkarıyor ? Kaç kişi sel felaketlerinde veya afetlerde hesap veriyor ? Kader kader diye ortalıkta dolanmakla olmaz bu işler.. Tabii birde riyakarlık yapanlar var. Neymiş önceden çöp patlamışta insan ölmüş. Eeeee ? Yaniii ? Şimdide insanları sel yutuyor ne farkı kaldı ? Yarın birgünde aynı ikiyüzlülüğü başka siyasetçi yapmaya kalkar ve şöyle der. Ey kardeşlerim bunların zamanında seller hep insanları yutuyordu. Hamd olsun şimdi güzel güzel alt yapılarımız var. Bunlar varken alt yapı bile yoktu bunlaaaaaaaaaaaaaaaarrrrr......Diye devam ederken bir bakmışsın onun zamanındada meteorlar düşmeye, gökten taş yağmaya başlamıştır bile. Olur mu olur yani

2 1 Cevap Yaz
Milleti alıştırdılar 25 Ağustos 2020 12:27

Allaha emanet yaşıyoruz hepimiz, kimsenin yarına çıkmaya garantisi yok. Ama bir deprem bir sel veya afet olduğunda hiç hesap veren oluyor mu ? Ona bakmak lazım, sonuçta ben hiç bugüne kadar afet felaketinin sorumlusu olarak yargılanan veya yaptırıma maruz kalan yönetici görmedim. Sürekli birileri afetlerde ölür, yöneticiler medyaya hep şunu söyler; Allah takdiri, kader kısmet, allahtan gelene boyun eğmeliyiz, doğa intikam aldı, doğanın dengesi bozuldu, bakın bakın gördünüz değil mi? Evleri dere yatağına yapmışlar canım. Diyeeeeeee diye sorumluluktan kaçanlardır hep. Sorumlusunun bol olduğu ama fail in her zaman doğa olduğu bir sistemde hep doğayı işaret edip cambaza bak oynuyorlar. Hiç utanma ve arlanmalarıda yok ki ! Yapılması gereken tek şey, belediye başkanından başlayıp tüm bürokrat, amir ve memurun ibreti alem için cezalandırılmasıdır. Yoksa daha çoook duyarız sel oldu bilmem kaç kişi öldü, Allah, kitap, vatan, millet, sakarya laflarını...

1 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi