Eskişehir'in ortak üzüntüsü!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in ortak üzüntüsü!
A
a

“Rail Industry Show” Demiryolu Endüstrisi Altyapı ve Teknolojileri Fuarı açılış töreninde konuşan Başkan Büyükerşen, “TÜLOMSAŞ gibi bir devin Eskişehir’in elinden alınması Eskişehirlilerin ortak üzüntüsüdür” diye konuştu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Modern Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen “Rail Industry Show” Demiryolu Endüstrisi Altyapı ve Teknolojileri Fuarı, ETO TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini kapılarını açtı. 10-12 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen fuar, Büyükşehir Belediyeleri Raylı Sistem İşletmeleri, Ankara Sanayi Odası, Eskişehir Ticaret Odası, DTD Demir Yolu Taşımacılığı Derneği, Raylı Sistemler Derneği, UTİKAD, DMD ve Eskişehir Sanayi Odası, etkinliği destekleyen diğer kurumlar arasında yer alıyor. 
Fuarda, Eskişehir Hafif Raylı Sistem İşletmesi de (ESTRAM) stant açarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Fuarının açılışında katılımcılara hitap eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, katılımcılara Osmanlı Devleti döneminde Eskişehirli çiftçiler ve Bursalı ticaret erbaplarının Eskişehir’de yarım kalan elektrik dağıtım ve tramvay yapım şirketi kurma serüvenini anlattı.
 Eskişehir’in bir demiryolu kenti olduğuna vurgu yapan Büyükerşen, “1894 yılında İstanbul-Hicaz demiryolu hattında çalışacak trenlerin bakım ve onarımlarının yapılması için kurulan Eskişehir Cer Atölyesi, ilerleyen süreçte TÜLOMSAŞ olarak faaliyet göstermiştir. Ama ne yazık ki TÜLOMSAŞ gibi dev bir kuruluş, Eskişehir’in elinden alınmış, merkezi Ankara’da olan TÜRASAŞ’ın şubesi yapılmıştır. Belki böyle bir zamanda bunu söylememem gerekirdi, ancak bunu ifade etmezsem Eskişehirlilerin bana sürekli yapmış oldukları uyarılara da cevap vermemiş olurum. Bu sözleri tüm Eskişehirlilerin ortak üzüntüsü olduğu için, Eskişehir’in Büyükşehir Belediye Başkanı olarak söylemeyi kendim için bir görev addediyorum. Fuarın şehrimize faydalı olacağına inanıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.  
Yapılan açılış törenine Vali Yardımcısı Kubilay Ant, AKP Milletvekilleri Nabi Avcı ve Emine Nur Günay, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, EOSB Başkanı Nadir Küpeli, üniversite rektörleri ve çok sayıda davetli katıldı. 
Açılış sonrası Başkan Büyükerşen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve beraberindeki heyet ESTRAM, Adana, İzmir ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin stantları başta olmak üzere katılımcı özel firmaların da stantlarını birlikte ziyaret ettiler.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mustafa 11 Mayıs 2022 12:15

Devletin her projesine istemşyoruz derseniz devlette her hizmeti isteyene götürür

2 1 Cevap Yaz
Mustafa kelebek 10 Mayıs 2022 22:11

Daha hala tramvay ve uraysim konusunda hoca haklı

2 1 Cevap Yaz
Ahmet 10 Mayıs 2022 20:12

Bugün tülomsaş aklınıza geldi sayın b.şehir başkanı Tramvay projesinde aklın nerede diye sormazlarmı!

6 18 Cevap Yaz
Nurullah 10 Mayıs 2022 16:25

URAYSİM ?

4 7 Cevap Yaz
Özer

Ne olmuş uraysime ?

5 1
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi