Eskişehir'in o mahallesinde hırsızlar cirit atıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in o mahallesinde hırsızlar cirit atıyor
A
a

Eskişehir'in Yeşiltepe Mahallesi’ndeki yanmayan sokak lambalarının hırsızlık olaylarını artırdığını söyleyen Muhtar Meryem Kuş Açıkgöz, mahalledeki internet kablolarının da yüzde 30’unun çalındığını savundu.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz, mahalledeki hırsızlık olaylarının “had safhaya” ulaştığını söyledi. İnternet ile elektrik kablosu, kombi, kalorifer peteği ve cam korkuluğu gibi malzemelerin hırsızların hedefi haline geldiğini aktaran Açıkgöz, tüm çabalarının sonuçsuz kaldığını ifade etti. Açıkgöz, “Sokak aydınlatmalarının çalışmaması hırsızlıkları artırdı. Bazı evlerdeki petekler ile kombiler çalınıyor. Camların korkuluklarını bile söküyorlar. Daha ne diyeyim? Kablo hırsızlıkları arttı. Mahalledeki internet kablolarının yüzde 30’u çalınmış durumda. İnternete erişim sorunu yaşıyoruz. Online eğitim gören üniversite öğrencileri derslerini takip edemiyor. Bir de kullanamadıkları internetin parasını ödüyorlar” diye konuştu.

"TÜRKİYE’DE HIRSIZLIK SUÇ DEĞİL"

Açıkgöz, Türkiye’de hırsızlığın suçtan sayılmadığını savundu. “Vatandaşın canı yanıyor ama kimse dikkate almıyor” diyen Açıkgöz, şunları bildirdi: “Mahalledeki internet kablolarının yüzde 30’u çalınmış durumda. En az 10 sokağın aydınlatmaları yanmıyor. Ne kadar başvursak da bir sonuç alamadık. Son başvurumuzda bütün ekiplerin deprem bölgesinde olduğu söylendi. Tabi ki orayı koruyacağız ama buradaki insanları mağdur etmek oraya yardım etmek demek değildir”

GECE 01.00’DE ARAYIP KÜFREDİYORLAR

Açıkgöz, vatandaşların şikayet telefonlarına yetişemediğini dile getirdi. Telefonunun7/24 açık olduğunu kaydeden Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz, “Gece 00.00’da, 01.00’de arayıp küfreden bile var. Bir şey diyemiyorum çünkü insanlar haklı… Bana ulaşmadan önce Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) not bırakıyorlar. CİMER’den cevap gelmediği için sorun yaşamaya devam ediyoruz. Önlem olarak kamera kuralım dedik ama kablolar çalındığı için elektrik olmuyor. Elektriğin olmadığı yerde kamera çalışır mı? Zaten MOBESE’ler yok denecek kadar az. Mahallenin yalnızca iki yerinde MOBESE var” dedi.  
 
Kaynak : Atahan Gezer
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Süleyman 19 Mart 2023 11:26

2 tane gece bekçisi sorunu %90 çözer.

0 2 Cevap Yaz
Suat mesenez 18 Mart 2023 12:03

Bekci ler ne iş yapar

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi