Eskişehir'in müzelerine büyük ilgi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in müzelerine büyük ilgi!
A
a

Geçtiğimiz haftalarda açılışı gerçekleştirilen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İmren Erşen Oya Müzesi yerli ve yabancı ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Geçtiğimiz haftalarda açılışı gerçekleştirilen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İmren Erşen Oya Müzesi yerli ve yabancı ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor.  İmren Erşen Oya Müzesi’ni ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de müzeye hayranlığını dile getirirken, “Kültür, sanat ve turizm şehri Eskişehir’imiz İmren Erşen Oya Müzesi ile yeni bir kimlik kazandı. Dünyada ilk olan bu oya müzesinin yanı sıra Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Kurtuluş Müzesi ve daha nice müzelerimiz Eskişehir’i gezip görmek isteyenleri bekliyor” dedi. Çakırözer, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İmren Erşen Oya Müzesi’ni Eskişehir’e kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve müzede sergilenen yaklaşık 8 bin oyayı toplayan resim sanatçısı İmren Erşen’e teşekkürlerini iletti.

HAYRAN KALDILAR
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, eşi Alev Çakırözer ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İmren Erşen Oya Müzesi’ni ziyaret etti. Resim sanatçısı İmren Erşen’in Anadolu’yu karış karış gezerek oluşturduğu 8 bin parçalık İmren Erşen Oya Müzesi ziyaretçilerini hayran bırakırken, Çakırözer çifti de müzeye hayranlıklarını dile getirdi. Çakırözer çifti sanatçı İmren Erşen eşliğinde müzeyi gezerken, eserleri tek tek inceledi ve bilgi aldı.
Dünyada ilk olma özelliğini de taşıyan İmren Erşen Oya Müzesi’ni ziyaretinde CHP’li Çakırözer, “Kültür ve sanatta parmakla gösterilen şehirlerden olan Eskişehir’imiz İmren Erşen Oya Müzesi ile yeni bir kimlik kazandı. Anadolu’nun dört bir yanında kültürü, insan ilişkilerini, yaşam tarzını bu oyalarda, işlemelerde görmek mümkün. Hepsi birbirinden değerli ve anlamlı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve değerli sanatçı İmren Erşen başta olmak üzere böylesine anlamlı bir müzenin şehrimize kazandırılmasında emeği geçenlere yürekten teşekküreler” dedi.

“MÜZELERİMİZ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR”
Çakırözer, Eskişehir Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi ziyaretinde de, müzeyi ziyarete gelen Mudurnu Ortaokulu öğrencileriyle sohbet etti. Öğrenciler de Eskişehir’e hayranlıklarını dile getirirken, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Müzeleri, parkları, heykelleriyle Eskişehir’imiz herkesin gezip görmek istediği şehirlerin başında geliyor. Şimdi okulların da tatil olmasıyla müzelerimiz, parklarımız ve kültür sanat alanları ziyaretçilerini, Eskişehir’imizi gezip görmek isteyenleri bekliyor” dedi. 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mustafa Ali 19 Haziran 2022 20:57

Sanıyorum 43.yada44.muze oldu hayırlı olsun

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi