Belediyenin suçu ne?

Belediyeler bünyesinde bulundurduğu taşınmazları kamu yararına kullanmak amacıyla birçok çalışma gerçekleştiriyor. Taşınmazlar eğitim yuvasına, kültür merkezine, müzeye, yaşlı bakım merkezine, kreşe, kadın sığınma evine, öğrenci yurtlarına veya misafirhaneye çevriliyor… Sosyal belediyecilik anlayışı nedir tam da bu dur!

27 Mart 2023 09:57
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Belediyeler bünyesinde bulundurduğu taşınmazları kamu yararına kullanmak amacıyla birçok çalışma gerçekleştiriyor. Taşınmazlar eğitim yuvasına, kültür merkezine, müzeye, yaşlı bakım merkezine, kreşe, kadın sığınma evine, öğrenci yurtlarına veya misafirhaneye çevriliyor… Sosyal belediyecilik anlayışı nedir tam da bu dur! Elindekini vatandaşla paylaşmak ve vatandaşın yararına kullanabilmek… Bu noktada Odunpazarı Belediyesi de yaptığı çalışmalarla kendinden oldukça söz ettiriyor… Halk merkezleri, kreşler ve öğrenciler için merkezler hayata geçirerek ücretsiz olarak ihtiyaç karşılıyor. Odunpazarı Belediyesi bir binayı daha hizmete almak için kolları sıvamıştı ancak, beklenmedik hatta “bu iş nasıl olur” dedirten cinsten bir olayla karşılaştı… Odunpazarı Belediyesi, Arifiye Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Şeyh Şehabeddin-i Veli Zaviyesi Vakfı’na kayıtlı taşınmazın öğrenci yurdu olarak kullanılması ya da deprem bölgesinden Eskişehir’e gelen mağdur vatandaşların barınma ihtiyacı karşılamak istiyordu… Odunpazarı Belediyesi bu nedenle Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden bu taşınmazın belediyeye tahsis edilmesini veya tahsisin uygun olmaması halinde ihale yöntemi ile belediyeye kiralanmasını talep etti. İşte film burada başladı… Odunpazarı Belediyesi, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden “Dükkan bölümünü vakfın Eskişehir irtibat bürosu olarak kullanacağız” yanıtını aldığını açıkladı… Buraya kadar her şey normal… “Kütahya Vakıflar Müdürlüğü’nün kendi malı istediği gibi kullanır” diyebilirsiniz… Bina sadece dükkanlardan oluşmuyor… Bu binanın geri kalan katları Odunpazarı Belediyesi’nin işlerini çok rahatlıkla görebilir cinsten.
 Neyse… İşin arka yüzü biraz farklı… Odunpazarı Belediyesi yaptığı açıklamada “Size bu binayı veremeyiz” yanıtını veren Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, üst katları ne alakası varsa Bilecik’in İnhisar Belediyesi’ne kiralandığını duyurdu… Yani Odunpazarı Belediyesi’nin istediği bina, İnhisar Belediyesi’ne kiralanmış… İnhisar Belediye Başkanı tanıdık bir isim… Mehmet Kepez… Kepez, Burhan Sakallı döneminde 2004-2014 yılları arasında Odunpazarı Belediyesi’nde 10 yıl başkan yardımcılığı görevini yürüttü. Daha sonra 3 yıl da İnönü Belediye Başkan Yardımcılığı yürüttü. 2019 yerel seçimlerinde ise AK Parti’den Bilecik İnhisar Belediye Başkanı olarak seçildi… Yani geçmişe biraz bakınca binanın neden İnhisar Belediyesi’ne kiralandığını anlamak çok güç değil! Fakat insan yine de sormadan edemiyor: “Odunpazarı Belediyesi’nin talebine ret veren müdürlük İnhisar’a nasıl onay veriyor? Odunpazarı Belediyesi’nin suçu ne?” Yanlış anlamayın bu bina Bilecik’te değil… Eskişehir’in tam da merkezinde! Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt yarın bina önünde basın açıklaması yapmaya hazırlanıyor… Bu durum bana biraz tanıdık geldi! Hatırlarsınız 2016 yılında Kurşunlu Külliyesi’ndeki nikah salonu Kaymakamlık tarafından kapatılmış, Odunpazarı Belediye Başkanı alana sahip çıkmak için direniş başlatmıştı… Kurt, külliyeye sahip çıkmak için kapısında nöbet tutmuştu… Yarın bir direniş başlar mı bilmiyorum ama Kazım Kurt’un bu konuda çetin bir mücadele vereceğinden hiç şüphem yok!

ESKİŞEHİRSPOR KENDİNE GELDİ

Zor günler geçiren Eskişehirspor’da son haftalarda alınan puanlar kümede kalma adına umut olmuştu. Dün ise kendi evinde 1954 Kelkit’i ağırlayan Anadolu Yıldızı 2-0’lık net bir skorla galip geldi… Üst sıralarla puan farkını kapatan Eskişehirspor, hedeflerine bir adım daha yaklaştı… Es-Es rakiplerini yendikçe şehrin havası değişiyor birliktelik çığ gibi büyüyor. Birinci hedef ligde kümede kalmak… Gelecek yıl ise şampiyonluğa oynamak… Herkes Eskişehirspor’u Süper Lig’de görmek istiyor… Çünkü bizim yerimiz 3. Lig değil, Süper Lig’dir… Yeter ki inanalım… Başarı zaten gelecektir.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi