Eskişehir'in kıymetini bilin!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in kıymetini bilin!
A
a

Eskişehir'de büyük ilgi gören Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği Türkiye’nin Güz Zirvesi kapanış galasıyla son buldu. Zirveye ikinci gün ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı konuk oldu. Katılımcılara deneyimlerini aktaran Ortaylı, Büyükşehir Beledi Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den Eskişehir’den övgüyle bahsetti

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de büyük ilgi gören Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği Türkiye’nin Güz Zirvesi kapanış galasıyla son buldu. Zirveye ikinci gün ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı konuk oldu. Katılımcılara deneyimlerini aktaran Ortaylı, Büyükşehir Beledi Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den Eskişehir’den övgüyle bahsetti.
Eskişehir Liderler Zirvesine ev sahipliği yaptı. Anemon Hotel’de gerçekleşecek etkinlik katılımcılarla gerçekleştirilen eğitim ve atölye çalışmalarının yanında Münazara ve Topluluk önünde konuşma yarışmaları ile tamamlandı. Liderler Zirvesi ikinci gün ABD’li küresel girişimci, Next Metals CEO’su Benton H. Wilcoxon ve ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı ağırladı. Her iki isim genç girişimcilere deneyimlerini aktardı. 

İlber Ortaylı Eskişehir 16 10 2022
ESKİŞEHİR’İN KIYMETİNİ BİLİN!
Ünlü tarihçi İlber Ortaylı konferansta Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Eskişehir’den övgüyle bahsetti. Ortaylı, “Yılmaz Büyükerşen Rektör olduğu zaman insanların, gençlerin daha güzel vakit geçirebilmeleri için tiyatro kurdu. Şehrin başına geçince de bunu yaptı, bu çok önemli… Ve bu memlekete müzik getirdi, opera getirdi. Bugün Ankara’dan ve İstanbul’dan bile insanlar buraya geliyor. Ankara’da operaya bilet bulunmuyor. Çünkü kadrolar genişletilmedi. Kültür Bakanlığı dikkat etmiyor bu işlere ve bina yapılmıyor yeterince… Çünkü operalar eski, böyle opera olmaz. Ama burada var ve buraya geliyorlar. İstanbul’da böyle bir şey çok nadir bulunuyor. Hala doğru dürüst salon yok, buraya geliyorlar. Bu hiçbir yerde yok. Böyle bir üniversite yok. Yani ucuza gidip emniyet içinde kafede oturacağın, kütüphaneye gideceğin, akşam tiyatroya gideceğin bir üniversite şehri yok. Üniversite gençliğine ne tavsiye ediyorum? Hiçbir şey etmiyorum. Etrafınızda sizin için olan nimetlerden istifade etmenizi tavsiye ediyorum. Bu kadar açık ve net… Bu hiçbir yerde yok. Çok talihlisiniz. Bunun kıymetin bilin! Bilmezseniz yarın bir gün yok edildiği zaman hava alırsınız” dedi.
Konferans sonrası JCI Eskişehir Başkanı Oytun Süllü İlber Ortaylı’ya katkılarından dolayı plaket takdim etti. Zirve kapanış galasıyla çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi