Eskişehir'in ilham kaynağı olacak!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in ilham kaynağı olacak!
A
a

Eskişehir’in spor tarihine ışık tutan ‘Eskişehir’de Spor’ adlı kitabın yazarı Sinan Öner, ES TV’ye kitap hakkında bilgiler verdi. Öner, 600 sayfalık kitabın Eskişehir’e ilham kaynağı olacağını belirtti.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir’de spor tarihi kitaplaştırıldı. Hentbol Antrenörü ve Yazar Sinan Öner ile Profesör Filiz Tiryakioğlu’nun 6 yıllık araştırması, Eskişehir’de Spor adı altında kitaplaştı. 600 sayfadan oluşan eser sadece Eskişehir özelinde yazılmış olsa da Türk spor tarihine de ışık tutuyor. Yazar Sinan Öner, gelecek nesillere ışık olacak kitabı Eskişehir’de Spor’u ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş’a anlattı.

İlk kez su yüzüne çıktı
“Okuyucular kitapta, Eskişehir’in kaybolan değerlerini, elde edilen büyük başarıları, unutulmaya yüz tutmuş sporcu, hakem, antrenör, yönetici ve bunların başarılarını bulacaklar” diyen Öner, “Buradaki bilgilerin çoğu ilk kez su yüzüne çıkıyor. Biz Cumhuriyetten günümüze dedik ama araştırınca daha da derinlere inmek gerektiğini gördük” ifadelerine yer verdi.

Nesillere ışık tutacak
Öner, “Kitapta ayrıca Eskişehir’de başarılı olmuş sporcuların hikayeleri de var. Türkiye’de ilk kez Eskişehir’de yapılan organizasyonlar var. Bu olayları derledik, en önemlisi şimdiye kadar böyle bir kaynak olmadığı için, arşiv kültürü olmadığı için kitap haline getirdik. Gelecek nesillere bir ışık olacaktır” dedi.

Eskişehirspor ile ilgili kitap
Eskişehirspor ile ilgili kitabın da olacağını belirten Yazar Öner, “Birinci cildi 1923-1973 yılları arasını kapsayan kitabı çıkarttık. Bu çalışma 6 yıl sürdü. Bundan sonra 1974-2000 yılları arasını kapsayacak kitap gelecek sene çıkacak. Daha sonraki yıllarda da 2000-2023 yılları arasındaki çıkacak. Bunların dışında sadece Eskişehirspor ile ilgili kitap olacak” şeklinde konuştu.

Spor müzesi açmak istiyoruz
Eskişehir’de spor müzesi açmak istediklerini söyleyen Öner,”Bir de röportaj yaptığım kişilerden ‘Eskişehir’de Sohbetlerde Spor’ diye bir kitap çıkacak. Daha sonra da başarabilirsek spor müzesi açmak istiyoruz. İlk kitabımızın ardından çok güzel tepkiler aldık. Kitabın satışı da iyi gidiyor. Bundan sonraki çalışmalara ve diğer illere örnek bir çalışma olduğunu düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Unutulmasına göz yummadık
Öner ayrıca, “Spor adına o kadar güzel şeyler yapmış o kadar büyük başarılar elde etmiş insanlar var ki bu insanlar her geçen gün unutuluyorlar. Bunların unutulmasına göz yummadık. Bunların bazıları benim hocam da oldular. Bu insanları gelecek kuşaklara aktarmaktı asıl amacım. Birinci aşamada amacıma ulaştım” dedi.

Eskişehir sporcu kenti
Eskişehir’in bir sporcu kenti olduğunu söyleyen Öner, “Herkes kendine yakın bir şeyler buluyor. Dedesi, amcası, dayısı mutlaka birilerini buluyorlar. Eskişehir sporcu bir kent. Sporu seven bir kent ama bu sadece futbola odaklı değil tüm branşlarına sahip çıkıldığı taktirde ne gibi büyük başarılara ulaştıklarını gösteren çok önemli bir belge bu. Buna sahip çıkarlarsa Geleceğe daha umutla bakabiliriz” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi