Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir’in gururu oldular!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’in gururu oldular!
A
a

Eskişehir Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi öğrencileri, 53. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında önemli başarılara imza attı. Okul öğrencileri projeleriyle sosyoloji dalında Türkiye birincisi olurken, bir başka proje de Tarih alanında teşvik ödülü aldı.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi öğrencileri, 53. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında şehrimizi gururlandırdı. Okulun Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni ve Proje Koordinatörü olan Temel Gündoğdu öncülüğünde 10’uncu sınıf öğrencileri Beyza Yaz, Duygu Avcı ve Bengisu Yeniay tarafından hazırlanan ‘mahremiyet algısının dönüşümü’ konulu proje, yarışmada birinciliğe layık görüldü. Öğrenciler ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Gerçekten psikoloji ve sosyoloji bunlar zayıf olduğumuz alanlar. Sosyoloji çok çok önemli bir alan. Onları kutluyorum, tebrik ediyorum. İnşallah sosyolojide önemli sosyologlar olarak sizler yarınlara imzanızı ve mührünüzü vuracak, atacaksınız” ifadelerini kullandı. Yarışmada okulun 9’uncu sınıf öğrencilerinden Medine İnanç, Vildan Tali ve Eslem Özensel ise tarih alanında hazırladıkları projeyle teşvik ödülü kazandı.  Teşvik ödüllerini ise Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank verdi.

GELECEĞİMİZ ADINA UMUTLANDIRIYOR
Okul Müdürü Aynur Özden, yarışma sonucundan duydukları mutluluğu dile getirdi. Özden, “Burada Edebiyat Öğretmenimiz Temel Gündoğdu’nun çok büyük katkıları ve destekleri oldu. Öğrencilerimizi gerçekten çok güzel yönlendirdi. Böyle güzel bir birincilikle hem ilimizi hem de okulumuzu gerçekten gururlandırdılar. Bu gururu kelimelerle tarif etmek mümkün değil. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek az. Beni asıl sevindiren öğrencilerimizin gençlerimizin bilimsel alanda, sanat alanında, kültürel alanda faaliyet gösteriyor olması ve bu alanlarda başarılı olmaları bizi gerçekten geleceğimiz adına umutlandırıyor. Bu güzel ülkenin insanları dünya içerisinde hak ettiği yeri bu gençler sayesinde alacaklar diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

GÜZEL SONUÇLAR ELDE ETTİK
Proje Koordinatörü Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Temel Gündoğdu, proje yapmanın zor bir iş olduğunu vurgulayarak, “Ben özellikle internet üzerinden çocuklarla çok sayıda toplantı yaptım. Bazen kızdık, bazen mutlu olduk. Güzel sonuçlar elde ettik. Mahremiyet algısının dönüşümü. Şu anda dijital bir çağda yaşıyoruz. Biz de sanal kamusal alan diye ifade ettik bunu. Sanal kamusal alanda özellikle pandemi sürecinde insanlar evde kaldı. Dışarı çıkmadı. Sosyalleşmelerini dijital alanlardan yapmaya başladılar. Evlerden yapılan bu paylaşımlar mahremiyeti ihlal etmeye başladı. Evimize ait bütün paylaşımlar bir anda internet ortamında dolaşmaya başladı. Bunlar bir sorundu. Aynı zamanda mahremiyetin dönüşümüydü. Biz bunları proje yaptık” ifadelerini kullandı.

BİZE ÇOK ŞEY KATTI
Birincilik ödülüne layık görülen projenin sahibi öğrencilerden Beyza Yaz, “Projeyi yaparken güzel yanları da oldu kötü yanları da oldu ama genellikle güzel bir ortamdı TÜBİTAK’ta bulunmak. TÜBİTAK büyük bir kuruluş. Bu yaşlarda lise öğrencisinin buralara gelebilmesi bence çok güzel bir şey. İsmimiz açıklanınca çok heyecanlandım ne yapacağımı düşünemedim” dedi. Duygu Avcı, “Çok heyecanlıydım. Ben titriyordum. Cumhurbaşkanımız benimle konuşmuş, bana bir şey söylemiş. Ben onu duymadım. Cevap veremedim. Çok güzle bir deneyimdi. İnsana bir çok şey kattığını düşünüyorum. Herkesin böyle projelerde yer alması gerekiyor ki kendilerini katlayıp iyi yerlere gelebilsinler” diye konuştu. Bengisu Yeniay da, “İsmimizi duyunca çok heyecanlandım. Hep içimde bir umut vardı, birinciliği bekliyordum. Ailemiz, hocamız, müdürümüz her zaman arkamızdaydılar. En başında ben çok tedirgindim hem okulu hem projeyi aynı anda yürütmek konusunda. Ama gerçekten bu deneyimi yaşamak çok gurur vericiydi. Kendimi her açıdan geliştirdiğimi hissettim” şeklinde konuştu.

İYİ Kİ KATILMIŞIZ
Yok olmaya yüz tutan el sanatları konulu, Sivrihisar Kilim Müzesi örneğiyle ilgili olan ve teşvik ödülü almaya hak kazanan projenin sahibi öğrencilerden Eslem Özensel, “Bu proje bize çok fazla şey kattı. Çok fazla bilgi edindik. Projemiz çok güzeldi” dedi. Medine İnanç, “Ailemiz çok tebrik ettiler. İyi ki katıldım. Diğer arkadaşlarıma da tavsiye ederim” ifadelerini kullanırken, Vildan Tali, “Fazla çalışmaktan biraz zorlanmıştık. Ama güzel bir ödülle taçlandırdık diye düşünüyorum” diye konuştu.
Kaynak : Hilal Köver
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eses 5 Haziran 2022 16:51

Basariya herkes pay biçer bide atanamayan öğretmenleri de soyleyiver,,,basariya giden yolun öncüleri

0 1 Cevap Yaz
Vatandaş 4 Haziran 2022 12:45

Ak gençlik başarı rekorları kırıyor mutluyuz teşekkürler sayın cumhurbaşkanımız.

1 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi