Eskişehir'in gururu Meryem Boz yine göğsümüzü kabarttı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in gururu Meryem Boz yine göğsümüzü kabarttı
A
a

Eskişehir'de dünyaya gelen Meryem Boz 2019 Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası finalinde müthiş bir mücadele verdi. 

Sütiş Eskişehir
Türkiye, 2019 Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası finalinde Sırbistan'a 3-2 yenildi. Avrupa Şampiyonası'nda ikinci kez final oynayan Filenin Sultanları bu sonuçla 2. kez gümüş madalyada kaldı. Türkiye'nin nefesini tutup izlediği final maçında Eskişehirli Meryem Boz performansı ile göz doldurdu.  

İşte Meryem Boz'un Eskişehir'den milli takıma uzanan hikayesi

Meryem Boz Şubat 1988'te Eskişehir'de dünyaya geldi. Eskişehir’de Beden Eğitimi öğretmeni tarafından voleybola yönlendirildi. 1.94 boyundaki başarılı oyuncu sırasıyla Eskişehir DSİ Bentspor'da profesyonel kariyerine başladı. Daha sonra sırasıyla İller Bankası, Atom Trefl Sopot, Fenerbahçe, Halkbank, Bursa Büyükşehir Belediyespor, Nilüfer Belediyespor ve Seramiksan'da forma giydi.

Milli takımlarda küçük kızlar, yıldız kızlar, genç kızlar ve A takım olmak üzere her kategoride ay yıldızlı formayı başarıyla temsil eden Meryem Boz, A Milli Bayan Voleybol Takımımız ile 2015 yılında CEV Avrupa Ligi'nde gümüş, 2010 yılında ise bronz madalya elde etti. Meryem Boz ayrıca 2017 yılında Avrupa üçüncüsü olan A Milli Bayan Voleybol Takımımızın kadrosunda yer aldı.

Kulüp kariyerinde 2010-2011 sezonunda Polonya Ligi'nde Atom Trefl Sopot ile ikincilik, Fenerbahçe formasıyla 2012 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda üçüncülük ve 2012-2013 CEV Kupası'nda ikincilik başarıları olan Meryem Boz, Bursa Büyükşehir Belediye ile 2014-2015 sezonu CEV Challenge Kupası'nda şampiyonluğa ulaştı. Başarılı oyuncu ayrıca 2014-15 sezonunda CEV Challenge Kupası'nın en skoreri ve en değerli oyuncusu seçildi.

Meryem Boz, 2017-2018 Vestel Venus Sultanlar Ligi'ni toplamda 495 sayı ve set başına 5 sayı ortalamasıyla en skorer beşinci oyuncu olarak tamamladı. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi