Eskişehir'in gündemindeki istifada ilk açıklama!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in gündemindeki istifada ilk açıklama!
A
a

skişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kemal Şenocak, ESOGÜ Rektörlüğü'nde beklenen rektörlük seçimi öncesinde rektörlük görevinden istifa etti. Prof.Dr. Kemal Şenocak'ın yerine vekaleten Prof. Dr.Kamil Çolak'ın atandığı ifade edildi.

Sütiş Eskişehir
Şenocak'ın YÖK Üyeliği adaylığı için rektörlük görevinden istifa ettiği belirtilirken, Şenocak istifası sonrası bir veda mesajı yayınladı. Şenocak yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
"Değerli mesai arkadaşlarım, dört yıldır büyük bir onur, mutluluk ve heyecanla devam ettiği rektörlük görevimin sonuna gelmiş bulunuyorum. Görem sürem boyunca kişisel kariyerimde ayrı bir yeri olan bu dört yılın Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin 50 yılı aşan tarihinde de özel ve övünçle anılan bir dönem olması için çabaladım. Hep birlikte imza attığımız akademik başarılar, kat ettiğimiz uzun yol ve geldiğimiz nokta itibariyle üniversitemiz tarihine kıymetli notlar düşerek bunu başardığımızı düşünüyorum. Bu süreçte her birinizin gayretleri ile pek çok ilke imza attık, ulusal ve uluslararası arenada varlık göstererek dünya sıralamasında hızla yükseldik, artan nitelikli yayınlarımızla bilim camiasında önemli sözler söyledik. 
Çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla yürüttüğümüz bu süreçte herkesin sözünü söyleyebildiği, kendi hür sesini duyurabildiği bir akademik özgürlük ortamı temel ilkemiz oldu. Bu çalışma ortamının tesisi noktasında yanımda olan, birlikte görev yaptığım tüm mesai arkadaşlarıma, akademik ve bilimsel anlamda ülkemizi ve üniversitemizi daha yukarılara taşımak için gayret eden tüm meslektaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.
Artık benim de mensubu olduğum ESOGÜ ailesinin her geçen gün daha da büyüyeceğine ve güçleneceğine, üniversitemizin tarihi, ilkeleri ve ürettiği bilimsel değerlerle geleceğin Türkiyesi'nde önemli bir varlık göstereceğinden hiç şüphem yok. Bu uzun bilim ve sanat yolculuğunda sizlere başarılar diliyor, hepinize selam ve sevgilerimi sunuyorum."
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ismail ali 8 Haziran 2022 00:28

yolunuz acık olsun arkanda ki mavi gözlü dev adam ışıgın olsun

0 4 Cevap Yaz
chn 7 Haziran 2022 23:33

şaşılacak ne var. YÖK üyeliğine seçilmiş farklı bir görev ve sorumluluk alacak.

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi