Eskişehir'in göbeğindeki apartmana asılan afişleri gören şaşıp kalıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in göbeğindeki apartmana asılan afişleri gören şaşıp kalıyor!
A
a

Eskişehir Atatürk Caddesi'nde 70 yıllık binanın yıkılması kaosa dönüştü, mülk sahipleri birbirine düşünce çare afişte bulundu!

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Atatürk Caddesi'nde yaşanan ilginç olay herkesin ilgisini çekiyor. Cadde üzerinde bulunan ve 70 yıllık olduğu iddia edilen 5 katlı binanın yıkılması için çaba gösteren mülk sahipleri arasında yaşanan mücadele afişlere yansıdı.
İstikbal'in haberine göre, 8 daire bulunan binanın mülk sahiplerinin bir kısmı apartmanın çökme tehlikesi bulunduğunu belirterek hem belediyeye hem de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvuruda bulundular. 
Ancak aynı binanın giriş katında dükkanı bulunan esnafın da binanın yıkılmasına karşı çıkarak, gerekli raporların alınmasına engel olduğu belirtiliyor. Bu gelişme üzerine, binanın yıkılmasını isteyen mülk sahipleri, binanın ön cephesini durumu anlatan afişlerle doldurdular. Eskişehir'in en işlek caddelerinden birinde yaşanan bu çekişme, her gün o yolu kullananların da dikkatini çekiyor.

"Pankartları astık, çünkü..."
Binanın sahiplerinden biri olan Günay Ergüner, apartman ve yaşananlarla ilgili şunları söyledi:
Apartmanımızda 8 daire bulunuyor. Kiracıların bir bölümü, yıkılacağı korkusu ile binayı terk etti. Apartmanımız ekonomik ömrünü tamamladı. Bodrum katı başta olmak üzere duvarlarında büyük hasarlar oluştu. 6306 sayılı Afet Riski Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanun kapsamında bina için rapor almak üzere İstanbul’dan bir firmanın çalışanları Eskişehir’e geldi. Binanın giriş katında dükkanı bulunan firma ise raporun alınmasına ve binada inceleme yapılmasına izin vermedi. Gönderilen uzman heyetin işyerine girmesini engelledi. Bu hak sahibi yüzünden binada inceleme bir türlü yapılıp gerekli risk raporu alınamadı. Bina çöktü çökecek. Hem içinde yaşayanlar hem de caddeden gelip geçenler büyük tehlike ile karşı karşıya. Binanın yıkılması için başvurmadığımız kamu kurumu kalmadı. Zemin kattaki işyeri sahibinin inadı yüzünden bina yıkılamıyor. Bu nedenle taleplerimizin dikkate alınıp çığlığımızın duyulması için binanın dışına pankart asmak zorunda kaldık.
Eskişehir şimdi bu çekişmeden kimin galip çıkacağını merak ediyor...


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi