Eskişehir'in göbeğinde Eskişehir'e yakışmayan mağduriyet!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in göbeğinde Eskişehir'e yakışmayan mağduriyet!
A
a

Eskişehir'in Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 150 sokakta yaklaşık 7-8 aydır internete bağlanılamıyor. Hırsızların internet bağlantı kablolarını sürekli çaldığını belirten vatandaşlar, yetkililerin de bu durumdan usandığını söyledi. Mahalleli sorunun bir an önce çözülmesi için çağrıda bulundu.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'in Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Yaşar Özkaya, mahallenin 324 sokaktan oluştuğunu ve yaklaşık 150 sokakta internet bağlantısı bulunmadığını söyledi. Dünyadan kopuk bir şekilde yaşayan mahalle sakinlerinin bu durumdan şikayetçi olduğu belirten Özkaya, “Telekom günde 5 sokağı yapıyor ama 10 sokaktaki kabloları çalıyorlar. Bakır kablolar para ettiği sürece biz bu hırsızlığın hakkından gelemeyiz” dedi. Emniyetin ve bekçilerin dikkat etseler de hırsızlığın önüne geçilmediğini söyleyen Özkaya, “Hırsızlığı önleyemediğimiz için fiber kablo çalışması başlattık. Fiber kablo da uzun zaman aldığı için altyapı ağır devam ediyor. Vatandaşlar verdikleri paranın karşılığında hizmet alamadıkları için şikayetçi” şeklinde konuştu.

KABLOLAR TEHLİKE SAÇIYOR

Mahalle sakinlerinden Yıldıray Tiftik, uzun zamandır internet hizmeti alamadıklarını belirterek, “İnternet kabloları kesik, uçları da açık vaziyette. Okula giden küçük öğrencilerimiz bu kablolarla oynuyorlar. Tırmanmaya çalışıyorlar. Kablolar tehlike saçıyor. Uzun zamandır hizmetten yararlanamıyoruz” dedi.

ÇOCUKLAR DERS ÇALIŞAMIYOR

Yaklaşık 6 aydır internetlerinin kesik olduğunu belirten Mevlüt Yener, “Çocuklarımız internetten yapacakları dersleri yapamıyorlar. Biz de yurt dışı veya yurt içinden insanlarla görüşmemiz kısıtlı oluyor. Burada altyapı yok sayılır. Kaç sefer görüştük hâlâ yok internet. Bazı sokaklarda başladılar ama çok yavaş gidiyor” ifadelerini kullandı.

HIRSIZLARDAN USANDILAR

Basri Dönmez ise Türk Telekom’un da hırsızlardan usandığını söyleyerek, “ Bazı sokaklarımızda kabloların kesildiği ve uzun süredir de ekleme yapılmadığını görüyorum. Türk Telekom belki de usandı. Kabloları satmak için kesip çalıyorlar. Türk Telekom defalarca ekledi ama artık yapılmıyor” şeklinde konuştu.

KABLOLAR YER ALTINA ALINSIN

Kemal Taşkın da kabloların yer altında olmamasının hırsızlığa davetiye çıkardığını ifade etti. Kabloların yer altına alınması gerektiğinin altını çizen Taşkın, “Buradaki sıkıntı kabloların yukarıda olması. Hırsılara davetiye çıkarıyor. Bir an önce bunların yerin altına alınmasını istiyoruz. Bulunduğumuz sokağın kablolarını hırsızlar çaldı” diyerek çözüm beklediklerini yineledi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mehmet 12 Mart 2023 16:09

Bu işin tek çözümü fiberdir. Bazıları fiber kabloyuda çalarlar diyor ama buda fiberin ne olduğunu bilmediklerinden kaynaklanıyor. Fiber kablo işi bilen tarafından kesilmezse çöp olur ve bakır kablo gibi soyup yada yakarak para kazanacağınız bir malzeme değildir. İçi cam dan oluşur.

0 0 Cevap Yaz
Gülten 12 Mart 2023 07:11

Yeşiltepe mahalledede yok bekliyoruz inşallah

0 0 Cevap Yaz
eses 11 Mart 2023 09:51

nasıl çağdaş bir memlekette yaşıyoruz.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi