Eskişehir'in göbeğinde çirkin olay! Taciz etti, saldırdı, serbest bırakıldı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in göbeğinde çirkin olay! Taciz etti, saldırdı, serbest bırakıldı!
A
a

Eskişehir’de tam kapanma öncesi alışverişe giden iki kadın şort giydiği gerekçesiyle Ziya Işık isimli erkek tarafından tacize maruz bırakıldı. “Türkiye’de böyle giyinemezsiniz” diyerek kadınlara hakaret eden ve uzaktan tüküren Işık hakkında şikayetçi olan koruma talebinde bulunan Zozan Güneş, polislerden “Bir daha nerede göreceksin” yanıtını aldı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir’de bulunan Espark AVM’de dün iki genç kadın kıyafeti gerekçe gösterilerek Ziya Işık isimli erkek tarafından saldırıya maruz bırakıldı.

BirGün’den Seda Balmumcu’nun haberine göre, kadınlar ‘tam kapanma’ öncesinde evlerinin yakınında bulunan alışveriş merkezi içerisindeki markete giderken 60 yaşlarında ve maske takmayan Ziya Işık tarafından hakaretlere maruz bırakıldı. Kadınların yüzlerine doğru tüküren saldırgan “Türkiye’de böyle giyinemezsiniz” diyerek hakaretler yağdırdı. Kadınlar özel güvenliğin yanına giderek durumu bildirdiklerinde ise polisi aramaları gerektiği söylendi.
Kadınların polisi aradığı sırada Ziya Işık cinsiyetçi hakaretler yağdırarak kadınların üstüne yürüdü. Bir süre sonra alışveriş merkezine gelen polise, durumu anlatan kadınlar karakola şikayetçi ve davacı olmak için ifade vermeye gitti. Ziya Işık karakoldaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Kadınlar onları korkutup, rencide eden, hakaretlerde bulunan ve cinsiyetçi küfürler eden Ziya Işık hakkında 6284 Sayılı Kanun gereği tedbir kararı talebinde bulundu ancak “Partner olmadığınız için böyle bir yaptırım uygulayamayız, koskoca şehirde bir daha nerede göreceksiniz” yanıtı aldı.
Avukatın tepkisi üzerine koruma talebi oluşturan polis, “Nasıl olsa mahkemede reddedilecek” dedi.
Tacize maruz bırakılan kadınlardan Zozan Güneş, Ziya Işık tarafından AVM içerisinde iki kez taciz edilmesine rağmen Işık’ın karakoldaki ifadesinin ardından serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

KENDİMİ GÜVENDE HİSSETMEDİĞİM HUKUK SİSTEMİNİ KABUL ETMİYORUM
Güneş, “Bir Kadın olarak yürüdüğüm her yolu korku ve endişe ile yürüyorum. Bir insan korkularıyla yürüyebilir mi? Yürümemeli fakat cinsiyetimden dolayı bu korku ve endişeler benimle beraber yürüyor” dedi.
“Şunu da söyleyeyim; korku sadece geceleri veya tek başına yürürken peşinde olmuyor. Yaşadığın her an seninle beraber” diyen Güneş, “Gündüz, gece demeden erkliğin olduğu her alanda bu korku ve endişe benimle beraber. Bu seferki korku beni ansızın kalabalığın olduğu kamuya açık bir alanda yakaladı” ifadelerine yer verdi ve sözlerini şöyle sürdürdü:
“60 yaş civarındaki bir erkek gözlerini dikip bedenimi süzüyor ulu orta ve sadece süzmekle kalmayıp cinsiyetçi hakaretlerde bulunuyor ve yine soğuk kanlılığını ve cesareti koruyarak "Türk kadınına yakışıyor mu bu şort" deyip gözleri ile halen taciz ediyor beni. Aynı alanda 2 kez aynı erkek tarafından taciz ediliyorum. Yüz binlerce kadın bu korkuyu bu tedirginliği yaşıyor... Kimileri bu korkuyu dile getiremiyor bile. Kimileri göz yummak durumunda kalıyor. Ben bugün kız kardeşlerimin sesi oluyorum. Davamdan vazgeçemiyorum. Kendimi güvende hissetmediğim bir hukuk sistemini de kabul etmiyorum.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Pakize aydın 1 Mayıs 2021 18:53

Ben hiç kimsenin böyle bir şey yapacağına inanmıyorum. Bu kişi ya tinerci , madde bağımlısı vs. Yada meczup , üzerinde durulacak bir şey değil . Neler neler gördük müftünün hanımı vs.

3 1 Cevap Yaz
Bedri lalahan 1 Mayıs 2021 12:52

İşin içinde (birgün) varsa tam bir operasyon çekilmiş demektir.

5 2 Cevap Yaz
Marmara kazım 1 Mayıs 2021 11:59

Hangi ülke burası?

1 1 Cevap Yaz
Daima eses 1 Mayıs 2021 11:00

Giyinmenin de bi adabı var ama kadınlara hakaret eden neden serbest bu yanlış

3 1 Cevap Yaz
Şafak 1 Mayıs 2021 10:50

Zaten polis hiçbir şeyle uğraşmak istemiyor. Geçen sene köprübaşı dolmuş duraklarında 8, 9 tane çakalın saldırısına uğradım, polisi iki kere arayınca anca geldi. Gelir gelmez olayı anlattım. Fakat insan bi geçmiş olsun demez mi ? Yada gel şu saldırganları bi teşhis et, onlarıda götürelim karakola dertleri neymiş öğrenelim demez mi ? Yok arkadaş yok yok! Şikayetçimisin , şikayetçiysen gel darp raporu alalım oradan bi tutanak yazar, gerisini savcıya havale ederiz kafasında iş yapıyorlar. Yani ilgilenmemesi normal polisin. Aklınızda olsun, herhangi bir adli olay yaşadığınızda polis aramak yerine alın darp raporunuzu, delillerinizi doğrudan savcılığa gidin. Hiç polis çağırıpta şikayet sürecini uzatmayın bence

1 6 Cevap Yaz
Sezar 1 Mayıs 2021 10:39

Balık baştan kokuyor

1 4 Cevap Yaz
Kaan 1 Mayıs 2021 10:32

İşte buna ikiyüzlülük denir. Kimsenin kıyafeti veya dini inancı yüzünden aşağılanmasını ve hakarete uğramasını istemem. aynı saldırıyı başörtülü birisine yapsalardı durum ne olurdu ? Yıllarca mağduriyetlerinin ekmeğini yiyenler, şu an başkalarinı mağdur etmekte bir beis görmüyor. Üstelik, şimdiki mağduriyetler adamına göre muamele görüyor.

1 6 Cevap Yaz
Lemi Şeker 1 Mayıs 2021 10:24

İsteyen istediğini giyer, kimse kimseyi giydiği kıyafetten ötürü aşağılayamaz, hakaret edemez ! Yobazlar artık fazla olmaya başladılar. Keşke polisi arayana kadar o yobazı orada evire çevire dövselerdi. Memlekette hak hukuk adamına göre nasılsa..

3 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi