Eskişehir'in geleceği için önemli rapor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in geleceği için önemli rapor!
A
a

Eskişehir'in simgelerinden Porsuk Çayı’nın kaynağı olan Murat Dağı’nda yapılması planlanan maden arama çalışmalarına karşı açılan davada yapılan bilirkişi keşfinin raporu belli oldu. Bilirkişiler raporunda, bölgenin maden ocağı kurulmasına uygun olmadığı belirtti.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir haberi: Eskişehir’in su kaynakları açısından hayati öneme sahip olan Murat Dağı’nda yapılması planlanan altın ve gümüş madeni arama çalışmalarına ilişkin ÇED olumlu raporunun iptali için açılan dava sonucunda 19 Ağustos’ta bilirkişi keşif gerçekleştirdi. Keşfe, Murat Dağı'nın beslediği ovalarda bulunan köylülerin yanı sıra Uşak, Kütahya, Afyon, İzmir ve Eskişehir’den çevreciler de katıldı. Keşfin sonunda raporlarını hazırlayan bilirkişiler, Murat Dağı’nda altın ve gümüş maden arama çalışmalarına karşı olumsuz görüş bildirdi.

UYGUN DEĞİLDİR

Maden, kimya, jeoloji ve ziraat mühendisliği gibi alanlarda konunun uzmanı bilim insanları tarafından hazırlanan 109 sayfalık raporun sonuç kısmında şu ifadelere yer verildi: “Kütahya ili Gediz İlçesi Karaağaç mevkiinde Yıldız Altın Gümüş Madeni Kapasite Artırımı Cevher Zenginleştirme Tesisi ve Kırma-Eleme tesisi projesine ilişkin T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi olumlu’ kararının; Harita mühendisliği açısından koordinatları onaylanan keşif ve ilgili bölümlerde yer alan açıklamalar bağlamında biyoloji bilimi, kimya bilimi, çevre mühendisliği, harita mühendisliği, hidrojeoloji mühendisliği, jeoloji mühendisliği, maden mühendisliği, orman mühendisliği ve ziraat mühendisliği açısından uygun olmadığı kanaatine varılmıştır.
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
özkan 7 Kasım 2019 08:39

Maden kurmaya uygun bir bölge var mı acaba?

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi