Eskişehir'in en sevimli haberi...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in en sevimli haberi...
A
a

Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi, 2018’in ilk 6 aylık döneminde 532 sokak hayvanını sahiplendirdi. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi, hayvan sahibi olmak isteyen vatandaşları sokak hayvanları ile buluştururken Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı doğal yaşam merkezi tarafından 2018 yılının ocak ve haziran dönemi boyunca 373 köpek ve 159 kediyi hayvanseverler ile buluşturarak sıcak bir yuvaya kavuşturdu. Merkezde bulunan 468 köpek ve 214 kedi kısırlaştırıldıktan sonra mikroçip takılarak alındıkları yerlere bırakıldı. Öte yandan, 590 köpek ve 323 kediye kuduz aşısı yapılırken 424 sokak hayvanı da tedavi edilerek sağlığa kavuşturuldu. 

“Vatandaşların ilgisi yoğun” 

Doğal Yaşam Merkezi’nde uzman veterinerlerin gözetiminde sağlığına kavuşan kedi ve köpeklere, Eskişehirliler yoğun ilgi gösteriyor. Son olarak sokakta bulunan ve merkezde aşıları yapılan 1,5 aylık yavru kedi, Lütfiye Dağdeviren tarafından sahiplenildi. Torunu İrem istediği için yavru kediyi sahiplendiklerini ifade eden Dağdeviren, kendisinin de kedileri sevdiğini ifade etti. 

1 yaşındaki bir diğer kediyi sahiplenen üniversite öğrencisi Hasan Çoban, “Bu kedi oturduğum apartmanın önündeydi ve zor durumdaydı. Sanırım annesi besleyemediği için kötü haldeydi. Ben de ne yapabileceğimi düşündükten sonra aklıma Tepebaşı Belediyesi’nin barınağı geldi. Buradakiler sağ olsunlar ilgilendiler ve tedavisini yaptılar, kısırlaştırdılar. Ben de kediyi sahiplenmek istedim ve bakımını üstlendim. Sokaklarda onlarca kedi aç, bakıma ve sevgiye muhtaç. Pet shoplardan almaktansa bu şekilde sahiplenilmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum” diye konuştu. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi