Eskişehir'in en önemli ihtiyacı havaalanı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in en önemli ihtiyacı havaalanı
A
a

ES TV’de yayınlanan Vaziyet programında konuşan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, “Bu şehirle ilgili bir şey yapacaksak birlikten güç doğuracağımızı biliyoruz. Biz birlikte olmalıyız, birlikte olmak zorundayız. Biz bir aradaysak güçlüyüz” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

HABER: HİLAL KÖVER

Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ve Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, ES TV’de canlı olarak yayınlanan Vaziyet programının konuğu oldu. ES TV Genel Yayın Yönetmeni Ali Baş ve Köşe Yazarımız Arif Anbar’ın sorularını yanıtlayan Akçasoy ile Kumru çarpıcı açıklamalarda bulundu. Önceki dönemlerde eksiklikleriyle ilgili konuşan Akçasoy, “Şöyle ki; kentler büyüyor. Özellikle Eskişehir Kent Konseyi’nin penceresinden baktığımız zaman belki biraz daha ilçelerimiz bizim eksiğimiz olmuş olabilir. Eksikten ziyade belki oraların da ilk 5 yıl içerisinde kendilerini bulmalarını beklememiz de bir süreç geçirtti bize. Çünkü yerel yönetimler yasası 2014 yılında değiştiğinde ilçelerimizin de bizimle birlikte bu yönetimlere dahil olmasıyla orada da belediye başkanları yeni bir sürece başladılar. Ancak onlar da kendilerini oturttular ilk beş yılda. Şimdi artık yavaş yavaş ilçelerimizde de sivil toplumun önemini oradaki belediye başkanlarına anlatıp belki de oralarda da kent konseyleri kurulması yönünde çabamız daha da artacak. Geçen yıl bunda çok verimli olduğumuzu söyleyemeyeceğim açıkçası” dedi.

EN ÖNEMLİSİ HAVAALANI
Kentle ilgili yapılması gereken bir çok şey olduğunu vurgulayan Akçasoy, “Giderek nüfusu ve kendi büyüyen bir kentin içindeyiz. İhtiyaçlarımız çok fazla. Geleceğe dair yapmamız gerekenler var. Benim bir müddettir söylediğim gelecek Eskişehir’in 50 yılını nasıl planlayalım, bunu hem gazetecilerle hem şehrin ileri gelenleriyle bir araya geldiğimiz zaman şehrin yöneticileriyle bir araya geldiğimiz zaman konuşuyoruz. Belki de artık bu dönemimizde önümüzdeki bu 5 yıl sürecinde bunları konuşma, planlama, acaba bizim çıkış noktamız ya da farklı alanlarda Eskişehir sanayisini mi daha çok güçlendirmek gerekir. Yoksa biz öğrenciye mi daha çok yatırım yapacağız? Ya da kentimiz bir açıdan yaşlı nüfusunu barındıran bir kent. Acaba yaşlılarımıza mı daha fazla yatırım yapmalıyız. Şimdi bütün bu başlıkların masa etrafında şehrin ileri gelenleri, yöneticileri, üniversiteleri, odaları ile birlikte tartışılması gereken konular diye düşünüyorum. Bunun içindeki en önemli ayrıntımız da havaalanımız konusunu devamlı olarak tartışıp gündeme koymamız gerektiğini düşünüyorum. Belki bunlar önümüzdeki 5 yılın bir Eskişehir Kent Konsey’inin vizyonunun içinde olması gereken konular” ifadelerini kullandı.

KENDİMİZİ DAHA  FAZLA ANLATMALIYIZ
Başkan Kumru ise aynı soruya şu yanıtı verdi: “Aslında şöyle bir şansımız var; Türkiye’de iyi kent konseyleriyiz. Yani kent konseyi 2009 öncesi biliyorsunuz kent konseyleri hep Eskişehir’de kavga yapılan, sadece genel kurullarda sivil toplum kuruluşları çağrılan, sonra da çalışma grupları ve meclisleri olmayan bir yapıydı. 2009 sonrası yönetmeliğimizin de değişikliği ile biz Kent Konseyi olarak daha özgür, daha özgün bir şekilde çalışmaya başladık. Tabi bizim şansımız Belediye Başkanlarının sivil demokrasiye sonuna kadar inanışları…”

BİZ BİR TEMEL ATTIK
Eskişehir Lobisi ile ilgili düşüncelerini aktaran Nuray Akçasoy, “Birçok ile görevlerim nedeniyle gidiyorum. O illerde en kıskandığım şey illerin lobiciliği oluyor. Çok sağlam lobici iller kendi kentleri ile ilgili çözümleri Ankara’da daha kolay halledebiliyorlar. Bu da sağlam duruşlar, birliktelikler, yan yana durabilmelerden geçiyor. Bizde böyle zayıf bir taraf var. Ama ben bu 31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra daha iyi şeyler olacağını düşünüyorum. İlk kez Eskişehir adına bu konuda daha iyimserim. Hatta biz birkaç ay önce Sanayi Odamızın yönetim kurulu ve Eskişehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu bir yemekte bir araya geldik. Bizi bir yemeğe davet ettiler. Şehrin sorunlarını bizden dinlediler. Biz onların görüşlerini dinledik. 4 saat birliktelik geçirdik. Birbirimize aktaracak ne kadar çok şeyimiz olduğunu gördük. Bu çok iyi bir birliktelik, buradan çok şey çıkacağını umut ediyorum. Biz bir temel attık. Hatta ortak projeler yapma kararı aldık. Şimdi bu geç kalmış ama olması gereken bir hareket. Ben devam edeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

BÜYÜK EKSİKLİK
Sadece Sanayi Odası ile değil şehrin tüm kurum ve kuruluşlarıyla iletişim halinde olunması gerektiğini vurgulayan Akçasoy, “Aynı şeyin OSB için de Nadir Bey ile de bir birlikteliğimiz olacağını düşünüyorum. Aynı şeyin Ticaret Odamızla da olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü biz bu şehri birlikte yaşıyoruz. Bu şehirle ilgili bir şey yapacaksak birlikten güç doğuracağımızı biliyoruz. Bunun içine Valiliğin kurumları da dahil olmak üzere. Biz birlikte olmalıyız, birlikte olmak zorundayız. Başka da bir şansımız yok. Vali Beyler buraya belirli bir süre için geliyorlar, belirli bir süre sonra gidiyorlar. Bizler kalıcıyız. Bizler bu kente dair bir şey yapacak insanlarız. Bu kente dair yapacak insanları Vali Bey’in de bir araya getirme zorunluluğu var. Biz bir aradaysak güçlüyüz. Diğer kentlerde bunu görüyorum. Hakikaten büyük bir eksiklik hissediyorum” dedi. Kazım Kurt’un 100 kreş vaadiyle ilgili Sanayi Odası’na serzenişi sonrası Sanayi Odası temsilcisinin kendilerini ziyaret ettiğini belirten Akçasoy, “Sanayi Odası temsilcisi yürütme kurulu arkadaşımız Kazım Bey’in serzenişine orada bir cevap verdi. ‘Kazım Başkanım biz bundan vazgeçmedik. Hatta bizim size bir sürprizimiz var’ dedi. Ben de bunu burada söylemek isterim. Arkadaşımız bunu söylediyse boşuna söylememiştir” ifadelerini kullandı. Akçasoy, sözlerine şöyle devam etti: “Ben daha iyi şeyler olacağını düşünüyorum. Biz yan yana güçlüyüz. Kömürlü Termik Santralde bir tek Adalet ve Kalkınma Partisi’nin milletvekillerini biz bir arada göremedik. Onun dışındaki hem sivil toplumuyla, hem odalarıyla, hem de siyasi partileriyle biz bir araya geldik. O yüzden gelmeliyiz.”

ORTAK PROJELERE ADIM ATTIRMALIYIZ
Başkan Kumru, Eskişehir Lobisi ile ilgili, “Biz zaten Genel kurullarımızda aslında bütün kenti bir araya getiriyoruz. Biz Odunpazarı Kent Konseyi olarak birçok kuruluşumuzla, özellikle kamu ayağı… En son ben Odunpazarı Kaymakamımıza gittim, kendisini genel kurulumuza davet ettim. Türkiye’de bazen bazı noktalarda bir araya gelmek gerekiyor. Biz bununla ilgili önümüzdeki dönemde çalışacağız. Çünkü kendimizi tarafsız diye nitelendiriyorsak hiç yoktan aynı masa etrafına o bizim yumuşak dilimizle, yumuşak bakış açımızla o insanları yan yana getirip kentin ortak projelerine adım attırmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
goll 18 Ekim 2019 11:05

eskişehrin elli yılını planlayan büyüklerimiz tramvayları nostajik yaptılar aksi halde istanbuldaki tramvaylar gibi yaparlardı uçak kim binecek her evde iki hatta üç otomobil var bu arabalar şehir içinde kullanılmadığından şehirler arası karga sekmez yollarda vsvsvsvsv

0 1 Cevap Yaz
Eskişehir Antalya sefercisi 17 Ekim 2019 23:11

Eskişehir Antalya seferi olsa iyi olur Aslında her bölgeden bir ile olsun

0 0 Cevap Yaz
Eses 17 Ekim 2019 17:10

Aşkı şehirşmizin mimarı başkanımıza soralım Neden izin vermedigini

0 1 Cevap Yaz
es es 17 Ekim 2019 14:11

İhtiyaç hava alanı değil. Hava alanına inecek tarifeli uçak seferleri. Dünyanın en fazla hava alanına inen havayolu diyerek reklam yapan THY nedense Eskişehir'e sefer yapmıyor. Bu konuda Eskişehir daha fazla ses çıkarmalı.

1 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi