Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'in en önemli gündemi TBMM'de!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in en önemli gündemi TBMM'de!
A
a

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Alpu Kömürlü Termik Santrali ile ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda gündem dışı konuştu.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir siyasetçilerinden Dr. Jale Nur Süllü, şehirleri ile gurur duyan Eskişehirliler’in Eskişehir’de yaşamaktan mutlu olduğunu belirterek, kendine sunulan güzel şeyleri çok çabuk benimseyen, koruyan, Eskişehirliler’in, kendilerini mutsuz edecek, yaşam kalitelerini etkileyecek termik santral projesini istemediklerini, sonuna dek direndiklerini söyledi.

Türkiye’nin en temiz havasına sahip 3. şehir olan Eskişehir’in havasını kirletmeye ve insan sağlığını tehdit etmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu kadar ton kömürün, küllerinin toplama sahaları ile neden olacağı çevre kirliliği ise kaçınılmazdır. Soğutma için gerekli aylık 4 milyon metreküp suyun, 844 bin nüfuslu Eskişehir’in bir ayda kullandığı sudan daha fazla olmasının su kaynaklarında yol açacağı azalma ve iklim değişikliği göz ardı edilmemelidir” dedi.

Bu yanlıştan derhal dönülmesi gerektiğini dile getiren Süllü, “Ancak hiç de öyle bir niyet göremiyoruz. “Eskişehirlilerin isteği erteleme değil, bir daha açılmamak üzere ihalenin daha doğrusu projenin iptal edilmesidir. Onca yenilenebilir temiz enerji kaynağı dururken Eskişehirlilerin asla istemediği, gelecek nesillerin de yaşamını tehdit edecek, doğayı geri dönülmez şekilde tahrip edecek projeleri rant uğruna uygulama ısrarından derhal vazgeçilmelidir.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi