Eskişehir'in çehresi değişecek! En büyüğü kuruldu...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in çehresi değişecek! En büyüğü kuruldu...
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Han Belediyesi ile ortaklaşa hayata geçirdiği proje ile şehrimizin en büyük lavanta aromatik bitki bahçesini kurdu

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, son olarak Han ilçesinde Eskişehir’in en büyük lavanta bahçesini kurdu. Han Belediyesi iş birliği ile 70 dekarlık alanda hayata geçirilen Frig Lavanta ve Aromatik Bitki Bahçesinin ilk etap çalışmalarında sona gelindi. Proje kapsamında önümüzdeki yıllarda konaklama alanları, kadınların yerel ve doğal ürünleri pazarlayacakları satış noktaları da inşa edeceklerini belirten Başkan Büyükerşen,  projenin en büyük amaçlarından birisinin de adeta atıl durumda bulunan tarihi Frig Vadisi’nin canlandırılması olduğunu söyledi .  

GELİR ELDE EDİLECEK
Bölgede sulu tarım yapılacak arazilerin çok az olduğuna dikkat çeken Büyükerşen, lavanta ve diğer aromatik bitkilerin sulu tarım gerektirmediğini ve geleneksel ürünlerden çok daha fazla gelir getirdiğinin altını çizdi. Başkan Büyükerşen, “Kent merkezinde hayata geçirdiğimiz projelerle Eskişehir’i ülkemizin iç turizm konusunda öncü şehirlerinden biri yaptık. Kent merkezini ziyaret eden turistleri tarihi Frig Vadisi’nde hayata geçireceğimiz farklı projelerle kırsal alana yönlendireceğiz. Böylelikle hem yerli ve yabancı turistlerin Eskişehir’de daha fazla konaklamasını sağlarken,  hem de kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın, ev pansiyonculuğu, yerel ürün satışları, vb. alanlarda gelir elde etmelerine destek olacağız” dedi. Lavanta bahçelerinin özellikle Isparta’da turizm katkısı sağladığını da ifade eden Büyükerşen, Han’ı da Türkiye’nin en önemli lavanta merkezlerinden biri haline getirmeyi arzuladıklarının altını çizdi. 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi