Eskişehir'in 50 yıllık emektarı isyan etti: Mesleği mağazalar bitiriyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in 50 yıllık emektarı isyan etti: Mesleği mağazalar bitiriyor
A
a

 Eskiye göre terzihanelerde takım elbise siparişlerinin çok azaldığını üzülerek ifade eden 50 yıllık Eskişehirli emektar terzi Sedat Gül, “Terzilik işi, büyük mağazalar dolayısıyla bitiyor, çünkü insanlar hazır giyime kaçıyor” dedi.   

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehirli terzi Sedat Gül, insanların artık terzihanelerde takım elbise diktirmek yerine büyük mağazalardan satın aldıklarını anlattı. Vatandaşların terzi dikimlerini beğenmediklerini ve hazır giyime kaçtıklarını isyan ederek ifade eden 60 yaşındaki emektar usta Gül, yaklaşık 50 yıldan beri ceket, pantolon ve kıyafet onarımı yaptığını söyledi. İlkokuldan sonra ailesinin isteği üzerine bir terzinin yanında çırak olarak yetiştiğini de sözlerini ekleyen Gül, “Eskiden takım elbise provaları yapıyorduk ve ona göre ölçüler alıp takım elbise dikiyorduk” dedi. 
 
“TAKIM ELBİSE DİKTİREN KİŞİ SAYISI ÇOK AZALDI” 
İnsanların takım elbise tercihlerinin artık çok değiştiğini dile getiren Gül, sözlerine şu şekilde devam etti: “Eskiye göre sadece takım elbise diktiren kişi sayısı çok azaldı. İnsanların eli hemen hazır giyime gidiyor. Fakat biz yine de sipariş üzerine geleni boş çevirmemeye gayret ediyoruz. Müşterinin bedenini ölçüyoruz ve tahmini bir gün içerisinde teslim ediyoruz. Takım elbisenin fiyatını ise kumaşın kalitesi belirliyor. Ne yaparsak yapalım terzilik işi, büyük mağazaların altında kalmaya devam ediyor. Çünkü mağazaya gidip bedenini söylüyorsun ve karşına onlarca alternatif çıkartıyorlar.” 

                                         
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Tüketici 4 Aralık 2022 14:54

Terzilerde çoğu kendini geliştiremedi. Dünya para verip giysi alıyorsun şunun boyunu ayarla diye terziye götürüyorsun bide baksan boyunu kısa kesmiş. Bence herkes kendini çek etmeli.

1 0 Cevap Yaz
Yurttaş 3 Aralık 2022 11:58

Keşke bu abimiz kumaşı, astarı, düğmesi, ütüsü ve işçiliği ile bir takım elbiseyi ne kadar paraya imal ettiğinide söyleseydi. Demek ki mağazalar daha ucuza satıyor ki insanlar takım elbiseyi mağazalardan hazır satın alıyor. Malzeme maliyeti bir yana fakat neyi sipariş ederseniz edin dünyanın her yerinde el işçiliği makina işçiliğinden her zaman pahalıya gelir. Birde tabi işin gerçeği var ki takım elbiseyi insanlar düğün, nişan, davet, organizasyon ve toplantı dışında pek giymezler. Takım elbiseyi gündelik kullanan insan zor görürsünüz

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi