Eskişehir'in 2020 bütçesi belli oldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in 2020 bütçesi belli oldu
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediye meclisinde 2020 ve izleyen iki yılın tasarı bütçesi görüşüldü. 2020 ve izleyen iki yılın gelir bütçesi 947 milyon 450 bin, gider bütçesi ise 1 milyon 100 bin olarak oyçokluğuyla kabul edildi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir haberleri

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Aydın Ünlüce başkanlığında toplandı. Mecliste Büyükşehir Belediyesinin 2020 yılı ve izleyen iki yılın bütçesi ile performans programı görüşüldü. Büyükşehir Belediyesinin tasarı olarak belirlendiği gelir ve gider bütçeler oyçokluğu ile kabul edildi. Bütçeye karşı oy gerekçelerini okuyan AK Partili Orhan Durmuş, “Belirlenen bütçe Eskişehir için yeterli değildir. Biz bu bütçeden Eskişehir’e yatırım yapılmayacağını, otopark yapılmayacağını, Porsuk-1 ve Porsuk-2 Projelerinin birkaç yıl daha bekleyeceğini görüyoruz. Biz birkaç yıl daha maketlere bakacağımızı, yol yapımının devam etmeyeceğini görüyoruz. Bu nedenle bütçe tasarısına ret oyu veriyoruz” dedi. Durmuş ayrıca, nikah salonu ve nikah işlemlerinin ücretinde indirime gidilmesini ve asgari ücretten az maaş alanlardan ücret alınmamasını talep etti.

BEKLENTİYİ KARŞILAMAYACAK

Durmuş’un eleştirileri sonrası söz alan CHP’li İbrahim Arslan ise “Asgari ücret altında ücret alanlardan para alınmaması önerisi yasaya uygun değil. Yasa karşısında herkes eşit. Büyükşehir Belediyesi tüm olumsuzluklara rağmen bütçesinin yüzde 32’sini yatırıma ayırmıştır ve bu çok iddialı bir rakamdır” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediyesinin 2020 ve izleyen iki yılın bütçe tasarısı oy çokluğuyla kabul edildi. Büyükşehir Belediyesinin Performans Programı ise yine AK Partililerin verdiği ret ile oy çokluğuyla kabul edildi. Grup adına söz alan Orhan Durmuş, “Program içerisinde iklim değişikliğine duyarlılığın arttırılması var. Elbette olacak ama Eskişehirlilere en büyük sorununuz nedir diye sorsanız ilk olarak trafik derler. Belediye bunu birinci sorun olarak görmüyor. Bu durum vatandaşla belediye arasında kopukluk olduğunu gösteriyor. Diğer önerileriler de bize göre kabul görmedi. Bu performans vatandaşın beklentisini karşılayamayacak” dedi. Durmuş’a yanıt veren İbrahim Arslan ise ulaşım konusunun neden arka sıralara atıldığı anlayışının çok da doğru bir yaklaşım olmadığını ifade etti. Arslan, “Sanki biz kentin sorunlarını arkaya atıp iklimi öne çıkarmışız gibi şeklinde algı yapılması doğru değil. Bu yaklaşımı kabul etmiyorum” diye konuştu.
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Adı sıkıntılıya 20 Kasım 2019 20:49

Kardeşim ruh halin adına resmen yansımış . Asgari ücretle çalışan dünyanın her yerinde var. Asgari ücret bir geçim ücreti değildir , bunun altında ücret verilmez . Yani koruma çemberidir

1 1 Cevap Yaz
Asdasgsgfgsvsv

Peki sen sayın çok bilmiş, asgari ücretin altında ücretle evlenebilen insanların olduğuna harbiden inanıyor musun? Ben bunu eleştiriyorum, bu devirde asgari ücreti olana bırak nikah kıymayı kız bile vermiyorlar. Biride çıkmış demiş ki; geliri asgari ücretin altında olandan nikah ücreti alınmasın. Etrafına bir bak bakalım, asgari ücretin altında geliri olan mutlu mesut olan çift var mı yok mu? Ondan sonra burda millete teşhis koyarsın, oldu mu süper zeka?

1 0
Asdasgsgfgsvsv 20 Kasım 2019 16:41

Asgari ücretin altında geliri olanlardan nikah ücreti alınmasın demiş beyimiz. Kendisi hesap etmedi mi acaba?, asgari ücretin altında geliri olan hiç kimse böyle bir çılgınlığa kalkışıp yuva kurmaya çalışmaz diye. Zaten hayat pahalılığı ortada,hadi nikahı kıydı diyelim. Yürümez kardeşim o evlilik yü-rü-meeez.

4 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi