Eskişehir'in 126 yıllık devi TÜLOMSAŞ kararı Resmi Gazete'de! Son dakika...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in 126 yıllık devi TÜLOMSAŞ kararı Resmi Gazete'de! Son dakika...
A
a

Eskişehir'in önde gelen kurumlarından TÜLOMSAŞ'ın Ankara merkezli TÜRASAŞ bünyesine alınmasına dair karar Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Eskişehir son dakika haberi

Eskişehir’de kurulu Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş. TÜLOMSAŞ’ın, 4 Mart 2020 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile TÜVASAŞ, TÜLOMSAŞ VE TÜDEMSAŞ birleştirildiği duyurulmuştu. Ayrıca, TÜLOMSAŞ çalışanlarının unvan, görev, yetki ve sorumluluklarının TÜRASAŞ'ın ana statüsünde belirlendiği şekle göre değişeceği açıklanmıştı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Eskişehir’in gurur kaynağı olan TÜLOMSAŞ ile birlikte TÜVASAŞ ve TÜDEMSAŞ hesapları TÜRASAŞ’a devredildiği bildirildi.

Ayrıca bu karar ile birlikte, resmi olarak kapanan TÜLOMSAŞ merkezi ise Eskişehir’de değil Ankara’da bulunacak. Bununla birlikte,  TÜRASAŞ’ın 3 milyar liralık sermayesinin tamamı devlete ait olacak.

Bu karar ile yürürlüğe konulan TÜRASAŞ tescil tarihinden itibaren bir ay içinde, tüzel kişilikleri sona eren TÜVASAŞ, TÜLOMSAŞ ve TÜDEMSAŞ'ın devir ve hesap kapanış (açılış) işlemleri tamamlanacak. Kapanış (açılış) envanterleri ve bilançoları düzenlenecek ve kapanış bilançoları TCDD ve TÜRASAŞ Yönetim Kuruluna, açılış bilançosu ise TÜRASAŞ Yönetim Kuruluna sunulacak.

TÜVASAŞ, TÜLOMSAŞ ve TÜDEMSAŞ'a ait olup TCDD hesaplarında yer alan ve karar uyarınca TÜRASAŞ'a devredilecek olan 1 milyar 727 milyon 80 bin 116,85 lira sermaye, TÜRASAŞ'ın tesciliyle TCDD sermayesinden tenzil edilecek.

TÜRASAŞ, raylı sistem araçlarının yerli ve milli şekilde üretimi ve tasarımıyla kritik bileşenlerindeki yerlilik oranının artırılmasını esas alacak. Ayrıca yerli sanayinin Ar-Ge, tasarım ve üretim kabiliyetlerinin geliştirilmesi, her türlü raylı sistem araçlarının ve alt bileşenlerinin imalatı ile bakım ve onarımının yapılması-yaptırılması amacıyla faaliyetlerini sürdürecek.

TÜRASAŞ, yönetim kurulu ve genel müdürlükten oluşacak. Ancak genel müdür ve yönetim kurulu başkanları şu an için belli değil. Yönetim kurulu ayda iki defadan az olmamak kaydıyla genel müdürün daveti ile toplanacak.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
YANİCİYE 4 Haziran 2020 01:01

Yahu varlık fonu nedir devlet ne yapmak istiyor haberin var mı ? Sigorta hastanesi sağlık bakanlığına bağlandığı zamanda adalarda migrosun önünde az ayinler düzenlemediniz .

0 0 Cevap Yaz
Dvl 3 Haziran 2020 12:34

Söküp Ankara götürsünler.Tek çatı altında toplamış olurlar.İşler daha kolaylaşır.

1 0 Cevap Yaz
Yani 3 Haziran 2020 12:00

Yavaş yavaş özelleştirmenin, o olmazsa varlık fonuna geçişin ayak sesleri bunlar. Önce birleştir, sonra biraz üretim yap, sonrada zarar ediyor bahanesi ile yok paraya sat. Zaten tcdd nin, Çaykurun trilyonlarca zarar ettiğini sağır sultan bile duydu. Ya özelleştirilir, ya zarar ettirilir ve birileri köşe olur, yada varlık fonuna devredilir. Hadi hayırlı olsun...

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi