Eskişehir'in 101 yıllık gururu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in 101 yıllık gururu!
A
a

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 21 Haziran 1920’de Eskişehir’e gelişinin 101. yılını bugün gururla kutluyoruz…

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Eskişehir'e ilk gelişinin 101'inci yıl dönümü dolayısıyla tören yapıldı.
Tören öncesinde, Atatürk’ün Eskişehir’e ilk ziyaretinin 101’nci yılı olması nedeniyle Eskişehir’in dört bir yanı Atatürk fotoğrafları ve Türk bayraklarıyla donatıldı. 

Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunulan törende, İstiklal Marşı okundu.

Törene, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Garnizon Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ile diğer ilgililer katıldı.

Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Burgaç, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Tören, Atatürk resimlerinden oluşan serginin gezilmesiyle sona erdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, TBMM açıldıktan sonra 21 Haziran 1920'de beraberinde Milli Savunma Bakanı Fevzi (Çakmak) Paşa ve Genelkurmay Başkanı Albay İsmet (İnönü) ile tren istasyonuna gelmiş, Yunan taarruzunun aldığı vaziyeti, sınıf arkadaşı ve Batı Cephesi Komutanı Ali Fuat (Cebesoy) ile burada görüşmüş, aynı gece Ankara'ya hareket etmişti.



 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi