Eskişehir'in "ölüm yolu" unutuldu mu?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in "ölüm yolu" unutuldu mu?
A
a

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu’nun, Plan ve Bütçe Komisyonunda Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçe görüşmeleri esnasında, Eskişehir’in ulaşım sorunlarını gündeme taşıyan soruları, Bakan Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırıldı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kabukcuoğlu, Mihalıççık Yunusemre İstasyonu’nda trenlerin sadece gece saatlerinde durduğunu, bölge halkının gündüz saatlerinde de uygun trenlerin durmasını talep ettiğini içeren soruya Bakan Karaismailoğlu, bu istasyonda ilgili trenlerin gündüz saatlerinde de duruş yapması konusunun değerlendirileceğini söyledi.

YATIRIM PLANI İÇİN BİR 15 YIL DAHA BEKLENİLMEMELİ
2007 yılından bu yana adı konulan ancak bir çivisi dahi çakılamayan 53 km uzunluğundaki Eskişehir Güney Çevre Yolu’nu hatırlatan Kabukcuoğlu’na  Bakan Karaismailoğlu, proje çalışmalarının  tamamlandığını, bu yolun yatırım programına alınmasının beklendiğini söyledi. Cevabı değerlendiren Kabukcuoğlu, “ Çevre yoluna alternatif olup, şehir trafiğimizi rahatlatacak Güney Çevre Yolu’nun proje çalışmaları tamamlandığına göre, bu projenin derhal hayata geçirilmesi veya bekletilmesi AK Parti hükümetlerinin tercihidir. Eskişehirlilerin bu ihtiyacı bugüne kadar öncelik bulmadı.” dedi.

3 YILDA 2 KİLOMETRELİK YOL
Halk arasında ölüm yolu olarak bilinen Eskişehir-Alpu-Bozan-Mihalıççık yolunu da sorularıyla gündeme getiren Kabukcuoğlu’na Bakan Karaismailoğlu, 39 kilometrelik yolun 2,1 kilometresinin tamamlandığı ve çalışmaların devam ettiği yönünde cevap verdi. Kabukcuoğlu bu cevabı, “2019 Mart ayında törenle başlatılan Alpu Yolu çalışmaları, aradan 3 yıla yakın zaman geçmesine rağmen 2 kilometre yol yapılarak, henüz törenin düzenlendiği noktaya dahi varılamadı” şeklinde değerlendirildi.

ESKİŞEHİR AFYON YOLU UNUTULDU
İYİ Partili Kabukcuoğlu’nun, Eskişehir- Afyon yolunun Eskişehir il sınırları içerisinde yer alan kısmının ne zaman yapılacağı hususunda yönelttiği sorusu, Bakan Karaismailoğlu tarafından, proje çalışmalarının 2021 yılı sonunda tamamlanmış olup, yatırım programına alındıktan sonra yapılacağının planladığı şeklinde karşılık buldu.

İNTERNETSİZ MAHALLELERİMİZ VAR
Mobil Haberleşme Altyapısının Eskişehir’in kırsaldaki birçok mahallesinde yetersiz kaldığını, vatandaşların iyileştirme taleplerini 2020 yılından bu yana Bakanlığa ilettiklerini söyleyen Kabukcuoğlu, “Bakanlık 2009 yılında geçilen 3G teknolojisini kırsalda yeterli gördüğü için, köylerimizin bu talepleri karşılık bulmuyor. 2016’dan bu yana 4.5 G hizmeti verilirken, 3G’yi yeterli göremeyiz. Sayın Bakan şu an için Eskişehir’de 6 farklı yerleşim yerinin değerlendirme aşamasında olduğunu söylediler. Eskişehir’imizin kırsalında yaşayan vatandaşlarımızın daha çok mağdur olmaması adına konunun takipçisi olacağız” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
TOLGA 26 7 Aralık 2021 20:10

Sese, adıyla yazan kişiye soru; Ver oyu al yolu demişsiniz ama bu işler yap hizmeti al oyu olarak değil miydi ? Mesela Büyükşehir belediyesi için chp benden bir daha asla oy alamayacak, çünkü çalışması yetersiz. Aynı şekilde Odunpazarı belediyesi de benden chp adına bir daha asla oy alamayacak. Olması gereken hizmet, lütuf gibi sunulamaz, sunulmamalı. Fidyeci gibi oy verirsen şu olur oy vermezsen olmaz dersen, bırak belediyeyi muhtarlığı bile kazanamazsın. Anca rüyanda görürsün

1 0 Cevap Yaz
Sese

İdeolojik oy vermeye devam et büyük bir köy yolunda yürüyoruz

0 0
Sese 7 Aralık 2021 17:01

Ver oyu al yolu bu kadar basit

4 1 Cevap Yaz
Vatandaş 7 Aralık 2021 17:00

Eskişehir inat ettikçe bu yolu unutsun

4 1 Cevap Yaz
Nası

Nası yani ? Mecburi hizmetin adı ne zamandan beri şarta bağlandı ?

1 0
Serhat

Hükümette inat ettikçe Eskişehiri unutsun

2 0
Serhat

Hükümette inat ettikçe Eskişehiri unutsun

1 1
Birkan 7 Aralık 2021 15:01

Şurda seçime ne kaldı ? Seçim zamanı 2 kepçe 1 kamyonla bir fotoğrafla hallolur be

2 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi