Burada Kadın Var

Yarım çay kaşığı karbonatı, bir bardak suda iyice karıştırdıktan sonra bu suyu içebilirsiniz. Midenizde rahatlama hissedeceksiniz...

26 Şubat 2021 09:32
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Yarım çay kaşığı karbonatı, bir bardak suda iyice karıştırdıktan sonra bu suyu içebilirsiniz. Midenizde rahatlama hissedeceksiniz...

Son zamanlarda Türkiye'ye örnek olan kentimiz ödüller aldıkça, birilerinin midesi ağrıyor.

Mide ağrısı diye geçmemek lazım, çekenler bilir insanın yüzünü ekşitir, uykularını kaçırır. Pahalı ilaçlar alacağınıza bir çay kaşığı karbonatla dertlerinizi çözebilirsiniz. Bakın sorumlu gazetecilik örneği vererek mide kasılmaları çeken bazı kişilere yol gösteriyorum.

Nasıl ki havuz gazeteleri çöpten nasıl ıspanak ayıklanır, market raflarına bakıp "Babaaa çukulataaa" diye ağlayan çocuk nasıl hizaya sokulur anlatıyor, ben de hazımsızlık çekenlerin işine yarayacak bir haber yaptım. Benim ne eksiğim var yandaş gazetecilerden?..

Son olarak İnsani Gelişme Vakfı ülkemizdeki kentlerin gelişmişlik düzeylerini masaya yatırdı. Buna göre Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaşam ve Toplumsal Cinsiyet Kategorisinde 1'inci olarak göğsümüzü kabarttı. Aynı  Büyükşehir Belediyesi genel gelişmişlikte 6'ıncı sırada yer aldı. Anlaşıldığı kadarıyla birileri ödül tuşuna basmış ama tuş takılıp kalmış. Eskişehir'e ödül yağıp duruyor. Bu durumda bizler Büyükşehir Belediye yetkililerini tebrik etmekten artık yorulduk. Fakat onlar ödül almaktan yorulmadılar.

İnsani Gelişme Vakfı tam 228 ayrı göstergeyi değerlendirerek sıkı bir inceleme yapmış. İsterseniz Sağlıklı Yaşam ve Toplumsal Cinsiyet Kategorisi nedir inceleyelim. Kadın ve erkeklerin toplumun her alanında eşit olmasını sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar ödül almasının nedeni olarak gösterilmiş.

Şimdi öyle bir memlekette yaşıyoruz ki, 1930'lu yıllarda kadınlarımızın elde ettiği kazanımlar bile masaya yatırılıyor. Son olarak AK Parti iktidarının en büyük başarılarından biri olan İstanbul Sözleşmesi bile yıpratılmaya çalışılıyor. Bir takım çevreler muhtemelen, "Kadın bizim malımızdır. Şöyle rahatça karılarımızı pataklayamayacaksak..." diye düşünüyor.

"Hemşehrilerimizin bu şehirde yaşamaktan mutlu ve huzurlu olmaları, yaşadıkları şehirle gurur duymaları bizim için büyük önem taşıyor. Ayrıca şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlerin de bu şehirden güzel hatıralar ve anılarla ayrılmaları için yerel yönetimler olarak özveriyle çalışıyoruz" diyen Yılmaz Büyükerşen'i biz de ayrıca tebrik ederiz. Yarattığı Eskişehir hepimizin iftihar kaynağı. Burada huzur ve kadın hakları var. Eskişehir'de kadın var...

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Faik yıldız 27 Şubat 2021 01:09

Türkiye ağaçlandırmada Avrupa'da birinci oldu Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından hazırlanan "Küresel Orman Kaynakları Değerlendirmesi" raporu, Türkiye'nin ağaçlandırma yapan ülkeler klasmanında Avrupa'da birinci olduğunu ortaya koydu.

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi