Anasayfa »Galeri » Yaşam »

Eskişehir idam için bunu diyor!

Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılan ‘idam geri gelmeli’ açıklamaları sonrası, TBMM’de idam mesaisi başladı. Konuyla ilgili Meclis Araştırma Hizmetleri Başkanlığı, “Türk Hukukunda Ölüm Cezası” başlıklı 81 sayfalık bir rapor hazırladı. Biz de Eskişehirlilere ‘Sizce idam gelmeli mi? İdam gelirse suçlar azalır mı?’ diye sorduk. Vatandaşların tümü idamın gelmesi gerektiğini, böylelikle suç oranlarında azalma olabileceğini söyledi. (Haber: Hilal Köver)

MUAMMER BOZKURT: İdam gelmesini isterim. Şiddet olaylarının önüne geçilmesi için idam gelmesi lazım. Türkiye’de çok fazla kadın ölüyor. Buna karşı idam olması lazım. Bu tür şeylerin cezalandırılması olması lazım.

Yaşam
21 Eylül 2020
1 / 6
benzer
yorumlar
1000
icon
Eses 21 Eylül 2020 15:40

Suçun niteliği ne kadar kötü olursa olsun idam cezası olmamalı. İdam cezasının telafisi olmaz. Unutulmamalı ki uygulanan idam cezalarından sonra cezalandırılan kişilerden daha sonra suçsuz olanlar da vardır. Onlara canını iade edemezsiniz. Ayrıca idam cezası uygulaması olsa idi Ergenekon, Balyoz v.s. suçlardan yargılanan ve daha sonra suçsuzlukları anlaşılan bazı kişilerin idam olması ihtimali durumunda telafi edemeyecektik. Bu çağda idamın adını bile anmamak gerekir. Hatta bazı suçlarda suç işleyen kişiyi öldürerek onu kurtarmış olursunuz. Bırakın ömrünün sonuna kadar hapiste vicdan azabı çeksin. Daha da dayanamazsa zaten kendisi canına kıyar.

0 1 Cevap Yaz