Eskişehir için şok açıklama! Zamanı geldi...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir için şok açıklama! Zamanı geldi...
A
a

Eskişehir deprem gerçeği ile karşı karşıya. Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Prof. Dr. Can Ayday, Elazığ’da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremi ve deprem konusunda Eskişehir’i nelerin beklediğini anlattı. Ayday, Eskişehir’de deprem riski olduğunu anlatarak, “Deprem olma olasılığı zamanı geldi” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir haberleri... Elazığ depreminde hayatını kaybedenlere baş sağlığı dileyerek sözlerine başlayan Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Prof. Dr. Can Ayday, yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ayday, “Bu olay yaşanacak. Biz bunları hep söylüyoruz. Maalesef Eskişehir de riskli deprem bölgeleri arasında. Türkiye’de 18 tane büyük il ki bunların içinde Eskişehir var, Kütahya var. Türkiye’nin her yeri bizim ama bizim Eskişehir şube olarak bağlı olduğumuz yer Eskişehir ve Kütahya. Buralarda önlem alınması gerekiyor. Sorumluların dilerim; dilimizde tüy bitti, tüy değil aslında ağaç bitti diyebilirim, söylediklerimize bugüne kadar hiç önem vermediler. Dikkate almadılar. Dilerim bundan sonra alınır” dedi.

DEPREM ÇALIŞTAYI YAPACAĞIZ

Eskişehir’in deprem riskli alanda olduğunu hatırlatan Ayday, “Deprem olma olasılığı zamanı geldi. 70 yılla 90 yıl arasında yaptığımız çalışmalarda biz bulduk. Lütfen bunu okuyanlar önlerine kalem kağıt alsınlar. 1956 yazsınlar. 1956’dan sonra 70 eklesinler buna, bir de 90 eklesinler. En yakın 70, en sonra da 90 yıl içinde bunun olma olasılığını kendileri bulsunlar. Vatandaşlar da bu hesaplama sonucunda sorumlular kimlerse onlara gitsinler. Onlara desinler ki; bize önlem alın” ifadelerini kullandı. Tepebaşı Belediyesi ile birlikte 18 Mart’ta Deprem Çalıştayı yapacaklarını duyuran Ayday, “Bunun çalışmasını yaklaşık 2-2 buçuk ay öncesinden başlatmıştık. Sanılmasın ki Elazığ ya da Akhisar depreminden sonra oldu, hayır. Biz bunu Eskişehir’in riskli olduğunu bildiğimiz için 2 buçuk ay öncesinden başlattığımız çok güzel ve bugüne kadar hiç olmamış bir Eskişehir Deprem Çalıştayı yapacağız” şeklinde konuştu.
Kaynak : Hilal Köver / Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yılgın 26 Ocak 2020 23:31

Önce adam gibi yol sonra otopark birde çukursuz kaldırım yapın önce siz eskişehirde, tramvay yol bırakmadı,üstelik tıklım tıklım. Rant için bina yikcaniza fabrika yapın parasını kazanan insan deprem için tadilatını yapar zaten,

3 2 Cevap Yaz
İlhan 26 Ocak 2020 16:02

He yav! Porsuk nehrinin çevresine Şehri Ak parti kurdu değil mi? İşiniz gücünüz çakallık.

0 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi