Eskişehir için korkutan uyarı: Acil önlem alınmalı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir için korkutan uyarı: Acil önlem alınmalı!
A
a

Eskişehir'de dün saat 05.19 sıralarında 4.1 şiddetinde yaşanan deprem paniğe yol açtı. Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Can Ayday Vali Erol Ayyıldız’a seslenerek, “Eskişehir’de 6.4 şiddetinde deprem olma olasılığı var. Valimizi uyarıyorum. Acilen önlem almalı. Eskişehir’in yapı envanteri çıkarılmalıdır” dedi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 05.19'da Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin, 10,84 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Prof. Dr. Can Ayday meydana gelen depremi değerlendirdi.

Ayday, “Depremin tam oluştuğu nokta Eskişehir’in kuzeybatısında Keskin göletinin bulunduğu bir nokta. Bu deprem Eskişehir’e güneyden gelen İnönü’den geçen fay hattından kaynaklı bir deprem.  Saat 05.19 sıralarındaki deprem yaklaşık 30 futbol sahası büyüklüğünde yaşanan bir kırılmadan kaynaklı… Bu depreme Eskişehir’in klasik depremi diyebiliriz” dedi.

6.4 ŞİDDETİNDE  DEPREM YAŞANABİLİR
1956 yılında yaşanan büyük Eskişehir depremine dikkat çeken Başkan Can Ayday, “Eskişehir 6.4 büyüklüğünde deprem yaşadı. Bu gösteriyor ki Eskişehir en çok 6.4 büyüklüğünde deprem yaşayacak. Şuan için korkulacak bir şey yok” diye konuştu.

VALİ’YE ÇAĞRI YAPTI
“Eskişehir için önlem alınması lazım. Buradan Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkanı olarak yeni Valimiz Erol Ayyıldız’ı uyarıyorum” diyen Cay Ayday,  alınması gereken önlemleri sıraladı. Eskişehir’in acil olarak bina envanterinin çıkarılması gerektiğini belirten Ayday, “Eskişehir’de 120 bine yakın bina var. Her binanın bir kimliği olması şart. Binaların durumlarını bilmek zorundayız. Hükümetin fay yasasını acilen çıkarması gerekiyor. Türkiye’de 18 Büyükşehir’in içinden aktif fay hattı geçiyor. Kötü olaylardan yaşanmadan acil önlem alınması gerekiyor. Eskişehir’de 6.4 şiddetinde deprem yaşadı yine yaşayabilir.”
 
Kaynak : Kaan Özcan / Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi