Eskişehir için büyük bir kayıp

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir için büyük bir kayıp
A
a

Eskişehir'de açılan ancak SGK anlaşması yapılamadığı için kapanan Özel Gürlife Hospital Hastanesi için Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman açıklama yaptı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, Özel Gürlife Hospital Hastanesi’nin faaliyetinin durdurulmasının Eskişehir için kayıp olduğunu söyledi.

Kararman’ın yaptığı yazılı açıklamada, “Türk Sağlık Sen Sendikası olarak sağlık hizmetlerinin ister kamu, ister özel tarafından sunulmasını üyemiz olup olmamasını ayrıt etmeden yapılan her yatırımı destekliyoruz. Sendika olarak üyelerimizin gerektiğinde sağlık hizmetlerini en iyi şartlarda kaliteli ortamlarda alması, sağlık eğitimi almış gençlerin de sadece devlet kurumların da değil özel kurumlarda da çalışma imkânı bulabilmesi, aslında birçok alanda iş olanaklarının artmasına vesile olan sağlık yatırımlarının her zaman yanındayız ve destekliyoruz. Bir sağlık sendikası olarak, bu ay içerisinde Sağlık Bakanlığı Kalite Denetlemesinden 93,95 gibi başarılı bir puan alan Özel GürLife Hospital Hastanesinin Eskişehir’e çok şeyler kazandıracağını düşünerek yatırımcının aldığı faaliyeti durdurma kararından vazgeçmesini, yetkili kişi ve kurumların olaya müdahil olmalarını beklemekteyiz. Kaybeden Eskişehir olmasın” ifadelerine yer verdi.

Eskişehir halkının hekim seçme özgürlüğü elinden alınmakta diyen Kararman sözlerini şöyle sürdürdü: 

1)    Yoğun bakım ve prematüre yoğun bakım yatakları boş dururken, durumu ağır hastalar için, diğer il ve ilçelerdeki hastanelerin yoğun bakım ünitelerinden yer bulunmaya çalışılarak hasta, için çok kıymetli olan zaman boşa harcanmakta, hastaya müdahale gecikmektedir.

2)    Yoğun bakıma sevki yapılan hastalar için ambulans ve sağlık çalışanlarının görevlendirilmesi 112 hizmetlerinden birinin eksilmesine neden olmaktadır. Nakil işlemleri için gecen zaman diliminde kısa sürede müdahale edilmesi gereken bir vakaya belki de geç müdahale edilerek bir hayat kaybedilebilecek.

3)    Başka bir ildeki yoğun bakım ünitesine hastası yatırılan vatandaşın katlanmak zorunda kalacağı birçok olumsuz durumlar meydana gelecektir. Çünkü şehir içindeki hasta ziyaretleri, sağlık çalışanları ile iletişim daha kolay olacaktır.

4)    Düşünün bir yakını şehir dışında bir hastanenin yoğun bakımında yatan maddi durumu yetersiz vatandaşın neler yaşamak zorunda kalacağını!

5)    Sağlık çalışanlarının çalışma yeri konusunda alternatifleri elinden alınarak gerek ücret, gerekse sosyal haklar konusunda elde etmeyi planladıkları haklar gasp edilmektedir.

6)    Hastanenin hizmete girmesi, tedarikçi firmaların Pazar payını arttırarak istihdama, ekonomiye artı değer katacaktır.

7)    Devlet iş arayan bir kesimin işe kavuşmasına vesile olacaktır.

8)    Ödenecek vergiler ekonomiyi artı yönde destekleyecektir.

9)    Sağlıkta dönüşüm projesi ile başlatılan kaliteli hizmet anlayışı konusunda diğer özel hastaneler ile rekabet ortamı oluşarak, sağlık hizmetlerinin kalitesi artacak kazanan Eskişehir ve bölge halkı olacaktır.

10)    Sayın Cumhurbaşkanımız yatırım konusunda yaptığı her konuşma da iş adamlarına bürokrasinin engel çıkarmaması konusunda yaptığı uyarıların dikkate alınmadığı görülmekte

11)    Asli görevi; Eskişehir halkının sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclis’ine taşımakla görevli tüm siyasi partilerin milletvekilleri bölgelerine daha fazla yatırım yapılması için çaba harcaması gerekirken yapılan yatırımların kapanmasına seyirci kalmamalıdır.

Görüldüğü gibi kaybeden Eskişehir ve bölge halkıyla beraber sağlık çalışanları ve devletin kendisi olmaktadır.” Eskişehir’e yapılan her yatırımı desteklediklerini belirten Kararman, “Türk Sağlık Sen Sendikası olarak sağlık hizmetlerinin ister kamu, ister özel tarafından sunulmasını üyemiz olup olmamasını ayrıt etmeden yapılan her yatırımı destekliyoruz. Sendika olarak üyelerimizin gerektiğinde sağlık hizmetlerini en iyi şartlarda kaliteli ortamlarda alması, sağlık eğitimi almış gençlerin de sadece devlet kurumların da değil özel kurumlarda da çalışma imkânı bulabilmesi, aslında birçok alanda iş olanaklarının artmasına vesile olan sağlık yatırımlarının her zaman yanındayız ve destekliyoruz. Bir sağlık sendikası olarak,  bu ay içerisinde Sağlık Bakanlığı Kalite Denetlemesinden 93,95 gibi başarılı bir puan alan Özel GürLife Hospital Hastanesinin Eskişehir’e çok şeyler kazandıracağını düşünerek yatırımcının aldığı faaliyeti durdurma kararından vazgeçmesini, yetkili kişi ve kurumların olaya müdahil olmalarını beklemekteyiz. Kaybeden Eskişehir olmasın” diye konuştu. 

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Sami Aksungur 9 Haziran 2019 09:24

Özelleştirmeye karşıyım Devlet ACiLEN Hastanenin yapılmasını kamulaştırarak hayata geçmesini sağlamalıdır diye düşünüyorum.s,Sendikası yönetimine teşekür ederim.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi