Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir için bir ilk!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir için bir ilk!
A
a

Eskişehirspor’un yeni yuvası olarak TOKİ tarafından Sazova bölgesinde inşa edilen Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu, kapılarını ilk kez bir resmi millî maç için açtı

Sütiş Eskişehir
ESKİŞEHİR YENİ STADINA MALATYA MAÇIYLA KAVUŞMUŞTU
Eskişehir halkının 2016 yılında hizmetine giren bu stattaki ilk maç 20 Kasım 2016 tarihinde oynandı. TFF 1. Lig takımlarından Eskişehirspor’un Yeni Malatyaspor’u 2-0 mağlup ettiği müsabakayla hizmete giren stadyumdaki başlama düdüğünü hakem Fırat Aydınus çalarken, ilk golü ise 15’inci dakikada Hasan Hüseyin Acar kaydetti. 

TAM BİR FUTBOL ARENASI
34 bin 930 kişilik seyirci kapasitesine sahip stadyum sadece futbol için inşa edildiği için koşu pisti bulunmuyor ve tribünlerin taç çizgisine mesafesi 10 ila 12 metre. Çim alanı 111 metreye 74 metre olan stadyumun oyun alanı ölçüleri ise 105 metreye 68 metre ebadında. Toplam 16 bloktan oluşan yeni stadyum, 86 bin 783 metrekare kullanılabilir alana sahip. Basın mensuplarına Eskişehirspor maçları için 533 koltuğun ayrıldığı stadyumda misafir seyircilere ayrılan bölümde ise 1623 koltuk yer alıyor. 35 bin 310 metrekare alana sahip açık otopark 1148 araç kapasitesine sahip. Ayrıca 502 araçlık 17 bin 20 metrekarelik bir de kapalı otopark bulunuyor. Kapalı otoparkın bulunduğu bodrum katta ayrıca antrenman salonu ve soyunma odaları yer alıyor. Zemin katta ise basın açıklama odaları, soyunma odaları, masaj salonları bulunuyor. Ambulans, itfaiye ve takım otobüslerinin girişleri de buradan sağlanıyor. Stadyumun birinci katında seyirciler için ayrılan fuaye alanları var. Locaların yer aldığı ikinci katta ise iki adet restoran bulunuyor. Doğu ve Batı tribünlerinde 27’şer adet toplam 54 loca yer alıyor. Ayrıca yine seyirciler için ayrılmış fuaye alanları bu katlarda da mevcut. Protokol salonları, basın çalışma alanları ise üçüncü katta yer alıyor. Dört ve beşinci katlar ise yine basın çalışma alanları, kamera odaları ve TV-radyo anlatım alanlarına ayrılmış durumda.

MOLDOVA MAÇINA EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞTI
Kale arkası tribünlerinin kuzey kısmının giriş katında Esstore mağazası bulunuyor. Takımların soyunma odaları B2 ve B3 tribünlerinin giriş katında. Takımlar sahaya çıkışlarını C1 tribününde bulunan koridordan yapıyor. Takımların yedek kulübeleri yine C1 tribünü önünde yer alıyor. C1 tribününde kamera odası, yayıncı kuruluş odaları, protokol ve basın tribünlerinin yanı sıra basın için ayrılan çalışma odaları da bulunuyor. A2 tribününde 294 kişilik bir toplantı odası yer alıyor. A1 ve A2 tribünlerinde ortak kullanımlı iki restoran mevcut. Tüm tribünlerde fuaye alanları bulunuyor. Stat içerisinde iki katlı bir de spor salonu var. Seyircilerin saha içine tahliyesi için çim zemine açılan 28 adet kapı bulunuyor. 61 adet tam boy, 20 adet de yarım boy olmak üzere toplam 81 adet turnikenin yer aldığı statta, tribünlerin tahliyesi ise 5-6 dakika içinde sağlanabiliyor. E-bilet kontrol odasının da bulunduğu stadyumun kuzeybatı ve güneydoğu yönlerinde her biri 44’er metrekare olmak üzere iki adet elektronik skorboard var. Tesisin şehir merkezine uzaklığı ise 7 kilometre. Stadyuma en yakın hastane de 3 kilometre mesafede bulunan Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi. Millî Takımımız bu stattaki ilk maçını 27 Mart’ta Moldova ile oynadı. Kosova Futbol Federasyonu’ndan GencNuza’nın yönettiği bu özel müsabakada Onur Kıvrak (Harun Tekin dk. 46) - Şener Özbayraklı, Ahmet Çalık, Çağlar Söyüncü, Güray Vural - Oğuzhan Özyakup (Deniz Türüç dk. 64), Okay Yokuşlu - Emre Mor (Yunus Mallı dk. 83), Emre Çolak (Kaan Ayhan dk. 69), Cengiz Ünder (Cenk Tosun dk. 83) - Enes Ünal (Serdar Gürler dk.76) kadrosuyla mücadele eden Millî Takımımız, 14’üncü dakikada Emre Mor, 24’üncü dakikada Ahmet Çalık ve 52’nci dakikada da Cengiz Ünder’in golleriyle rakibini 3-1 yenerken, Moldova’nın tek golünü 90+1’de Ginsari kaydetti. 

İLK RESMİ MAÇTA BÜYÜK ZAFER
Eskişehir Yeni Stadı’nda ilk resmi maçına Hırvatistan karşısında çıkan A Milli Takımımız, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki 8. maçında Hırvatistan'ı 1-0 mağlup etti. Yeni Eskişehir Stadyumu'nda oynanan ve Macaristan Futbol Federasyonu'ndan ViktorKassai'nin yönettiği maçta Milli Takımımızın golünü 75. dakikada Cenk Tosun kaydetti.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
İLKER 14 Eylül 2017 00:03

Bu stad bizlerindir, halkın vergileri ile yapılmıştır. Adı ne zamana kadar yeni olarak kalabilir, bu stadın adı Eskişehir Atatürk Stadı olmalıdır. Yeni stad diye isim mi olur...

0 0 Cevap Yaz
Deniz 7 Eylül 2017 22:07

Bize bu stadımızı yapanlardan allah razı olsun. 3 gün önce ki Hırvatistan maçında halkımızda bu teveccühe layık davranmıştır ki yeniden İzlanda maçı Eskişehir'imizde oynanacaktır. İnşallah bundan sonra da şehrimiz devletimize gerekli desteği verecektir.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi