Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir için bin polis görevlendirildi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir için bin polis görevlendirildi
A
a

Eskişehir'de yılbaşı gecesi, vatandaşların yoğun olarak bulundukları yerler başta olmak üzere kent genelinde bin polis görev yapacak. 

Sütiş Eskişehir
Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 2017 yılı değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya, Eskişehir İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Emniyet Müdür yardımcıları, gazete ve ajansların temsilcileri katıldı. Toplantıda, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü ve Trafik Denetleme Şubesi müdürleri 2017 yılında kentte yapılan ve yeni yılda yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Eskişehir Emniyet Müdürlüğünce, yılbaşı etkinliklerinin yapılacağı eğlence mekanları, meydanlar ve yoğun olarak kullanılacak alanlarda gerekli emniyet tedbirlerin alındığı bildirildi.

Toplantının açılışında konuşan İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, basının emniyetin aynası olduğunu dile getirdi. 15 Temmuz süreci ve sonrasında basının desteğini Türk Polis Teşkilatının yanında hissettiklerini belirten Dinç, "Emniyet teşkilatı, kendisini ölçmek istiyorsa bunun en önemli göstergelerinden birisi basın mensuplarıdır. Bizleri vatandaşa ulaştırıyorsunuz. Eskişehir’in huzur ve asayişini sağlamak adına geçen yıldan bugüne kadar yaptığımız faaliyetleri anlatmak istedik. Biz, basının desteğini aldığımız sürece güçlüyüz. Böylece kendimizi daha iyi anlatabiliyoruz. Sorunları gözümüzde çok büyütmüyoruz. Mücadele ve üzerine biraz daha düşmekle bu sorunları çok rahat çözebileceğimizi biliyoruz. Özellikle bazı mekanların yoğunlaştığı alanlardaki olaylarda, oraların esnafıyla ortaklaşa bir çözüm yoluna gittik. Diğer kurumlarla birlikte koordineli ilerlemelerimiz var. Çocuklarımızın zararlı alışkanlıklardan uzak kalması konusunda da çalışmalarımız var. Türkiye’de yaptığımız ilklerde olan bazı projelerimiz var. Hükümetimiz, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız da uyuşturucu konusuna çok büyük önem veriyor. Uyuşturucunun terör kadar önemli bir konu olduğu üzerinde duruluyor. Çünkü bunlar çocuklarımızı hedef alıyor. Bizim en kıymet verdiğimiz, en değerli varlıklarımızı ele alıyorlar. Bu noktada biz de elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. 2018 yılının ülkemiz, milletimiz ve emniyet teşkilatımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz" dedi.

"Bin polis ile yılbaşı gecesi vatandaşımızla birlikte olacağız"
Yılbaşı gecesi yapılacak uygulamalarla ilgili bilgiler de veren Eskişehir İl Emniyet Müdürü Dinç, şunları aktardı:
"Asayiş timlerimiz başta olmak üzere; trafik ve diğer tüm birimlerimiz gerekli tedbirleri en geniş şekilde alacağız. Bununla ilgili Valimizin talimatları ile gerekli düzenlemeleri yaptık. Mahkemelerimizden de gerekli kararları aldık. Hiçbir zafiyete ortam oluşturmadan Eskişehir genelinde güvenlik tedbirlerini çok sıkı bir şekilde uygulayacağız. Vatandaşlarımızın da bu noktada yardımını bekliyoruz. Şüphelendikleri herhangi bir durum veya şahıs olduğu zaman anında 155’e bilgi versinler. Toplamda bin personel ile yılbaşı gecesinde vatandaşlarımızla birlikte olacağız. Bizler de görevlerimizin başında olacağız. Bütün arkadaşlarımızla birlikte tüm vatandaşlarımıza mutlu yeni yıllar diliyorum. Ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun."

Lady, kısa süre içerisinde uyuşturucuları buldu
Toplantı esnasında narkotik köpeği Lady, ekipler tarafından salon içerisine gizlenmiş 2 farklı uyuşturucu maddeyi kısa süre içerisinde buldu. Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesinde görevli 7 yaşındaki Lady, görev aldığı süre içerisinde 2 tonun üzerinde uyuşturucu maddenin yakalanmasını da sağladı. 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi