Eskişehir için 40 otobüse AK Parti'den ret!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir için 40 otobüse AK Parti'den ret!
A
a

Eskişehir için 2018 yatırım programında bulunan 40 otobüs alımı için 20 milyon TL kredi çekimi AK Parti grubu tarafından reddedildi. Mecliste ayrıca Büyükşehir Belediyesi yeni kampus binası yapımı için seçilen yer tartışma konusu oldu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı ikinci oturumu Aydın Ünlüce başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısında  otobüs alımı için çekilmek istenen 20 milyon TL kredi ve Büyükşehir Belediyesi yeni kampus binası yapımı için seçilen yer tartışma konusu oldu. Mevcut binanın yetersiz olması nedeniyle Yıldıztepe Mahallesi Seyitgazi yolu üzerindeki itfaiye daire başkanlığına yapılması düşünülen kampusa AK Parti grubu karşı çıktı. AK Parti grubu trafik yoğunluğunu ileri sürerek yeni kampusun Muttalip bölgesine yapılmasını ileri sürdü. Ayrıca kampus yapımı için  İTÜ ile Büyükşehir Belediyesi arasında protokol yapılmasına karşı çıkan AK Parti grubu ESOGÜ ile protokol imzalanmasını önerdi. Plan Bütçe ile Hükümet ve Yönetmelik Hukuk Komisyonundan oy çokluğuyla meclise gelen maddeye CHP grubu muhalefet şerhi koyarken madde oy çokluğuyla kabul edildi.

40 OTOBÜS ALIMI NEREDEN ÇIKTI?

Bir diğer tartışma konusu 40 otobüs alımı için 20 milyon TL kredi çekimi  oldu. AK Parti otobüs alımı için kredi çekilmesini reddetti. Konu hakkında söz alan CHP'li meclis üyesi Ahmet İlker karara katılmadıklarını söyleyerek, "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi borçlanma programı söylendiği gibi yüksek değildir. Kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir" dedi. AK Partili Mustafa Önder ise, "Bugüne kadar şehir trafiğinin rahatlaması için gereken kolaylığı sağladık. Gerek otobüs alımları, tramvay alımları ve tramvay hat uzatımları için ne geliyorsa elimizden geleni yaptık. 2014 yılından bu ya 3 buçuk yıl geçti başkanlık makamına 323 milyon lira bu komisyon ulaşımı çözsün diye verdi. En son 100 adet otobüs alımı talebi oldu. 100 otobüs içinde harcama yetkisi verildi. 82 tanesi alındı 18 tanesi henüz alım aşamasında. Alınan 82 otobüs belediyemiz envanterine girdi. Bu otobüsler vatandaşımızın kullanımı için mi alındı yoksa Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminaline tespih gibi dizilmek için mi? Siz kendi aracınızı 7 ay o güneşin altında bakımını yapmadan bırakır mısınız? Bu milletin parasıyla alınan 100 otobüs nerede kullanılıyor? Bu 100 otobüs kentin hizmetine sunulmamışken 40 otobüs alımı nereden çıktı? 100 tane otobüs nerede? Kim kullanıyor? Hangi mahallemiz için kullanıyorsunuz" diye konuştu. Konuşmaların ardından otobüs alımı için çekilecek olan kredi oy çokluğuyla reddedildi. Konu tekrar görüşülmek üzere meclise havale edildi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
recep ivedik 13 Kasım 2017 15:26

alsan neden aldın almasan neden almadın ? nasrettin hocalık olduk ..sayın Ünlü bu damı makyaj?

0 0 Cevap Yaz
yasin 22 Eylül 2017 00:50

Önce alınan otobüsler sefere verilsin Sonra 40 otobüs alımı engelleniyor deyin. Alınan otobüsler otogar da süs olarak bekliyor.

0 2 Cevap Yaz
Eses 21 Eylül 2017 19:18

Zaten trafik sikintisi var okadarotobuste eklenirse vay halimize.Yer altindan yada ustten care icin harcasalar o parayi

0 2 Cevap Yaz
Cafer 20 Eylül 2017 20:10

Eskisehire bu kadar cok otobus alinmasınin sebebi raylı sistemin(tranvay) ihtiyacı karsilayamamasidir.Tranvay cok hantal ve yetersiz insanlar sıkış tepiş birbirleriyle kavga halindeler.. Trafik çileside cabası..Araç trafiğide felç!!!!!!!

1 3 Cevap Yaz
Selo 20 Eylül 2017 16:32

Şu yeşil ilkel otobüslerden bi kurtulalım artık.Paramız belediyemize gitsin.Özel de ne demek oluyor.

2 2 Cevap Yaz
goll 20 Eylül 2017 11:12

t 100 lere bakıyorum boş gelip gidiyor bence bir kişi için tahsil edilmiş önce onu halledin diğer kalabalık olan arabalara sıkış tepiş binenleri görün villaalra giden araçların kalitesini mahallelere gidenlerle karşılaştırın

3 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi