Eskişehir'i karıştıran seçim yardımı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'i karıştıran seçim yardımı!
A
a

Eskişehir'in Beylikova ilçesinde AK Parti adayı tarafından yapılan seçim yardımları olay oldu. Skandal yardım ulusal basına da konu oldu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kardeşi geçtiğimiz dönem Eskişehir Kızılay Şube Başkan Yardımcısı olarak görev yapan, Eskişehir Beylikova'nın AK Partili Belediye Başkanı Özkan Alp’in, seçmenlerine Kızılay’ın ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere hazırlanan erzakları dağıttığı ortaya çıktı. Kızılay, ilçeye müfettiş göndererek soruşturma başlattı. CHP de iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Hedefteki Başkan ise "İddialar yalan" dedi.

Sözcü Gazetesi'nden Kemal Atlan'ın haberine göre Eskişehir'in Beylikova Belediye Başkanı AK Parti'li Özkan Alp'in, Kızılay'a ait erzakları kendi adına vatandaşa dağıttığı iddia edildi. Cumhur İttifakı kapsamında partisi tarafından yeniden aday gösterilen 47 yaşındaki Alp'in bu ‘hamlesi’ ilçede tepkilere neden oldu.

KARDEŞİ KIZILAY ŞUBE BAŞKANIYDI

Başkan Alp'in kardeşi Özgür Alp'in önceki dönem Kızılay’ın Eskişehir il yönetiminde olduğu ve erzakları da onun temin ettiği öne sürüldü.

GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİ YARDIM BEKLİYOR

İki dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten Başkan Alp, Kızılay'a ait içerisinde; kıyma, kuşbaşı et, makarna, mercimek, salça ve şeker bulunan erzak paketlerini seçim amacıyla ilçede dağıtması tepkilerine neden oldu. Yardım paketlerin ihtiyaç sahiplerine verilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar başkan Özkan Alp'e tepki gösterdi.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Kızılay Eskişehir Şubesi'nin 16 Şubat'ta gerçekleşen kongresinde yeni yönetim göreve getirilmişti. Kızılay Şube yetkilileri, konuyla ilgili olarak, Kızılay Genel Merkezi'nin 1 Mart tarihinde müfettiş görevlendirildiğini ve incelemelerin sürdüğünü ifade etti.

BAŞKAN YALANLADI

Konuyla ilgili Sözcü’ye konuşan Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp, “İddialar doğru değil, hoş şeyler değil. Her seçim öncesi yapılan karalama kampanyasıdır. Büyükşehir Belediyesi de ilçemizde araçlarla gıda ve kömür dağıtımı yapmaktadır. Kızılay’ın yardımlarını dağıttığım yönündeki iddialar da doğru değil, hoş da değil, yanlış şeyler” şeklinde açıklamada bulundu. Ancak Başkan, Kızılay logolu erzak paketlerinin ‘seçim çantası’na nasıl girdiğine yönelik eleştiriler hakkında ise yanıt vermedi.

CHP’Lİ JALE NUR SÜLLÜ MECLİS’E TAŞIDI

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Süllü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde şu sorulara yer verdi;

1-Eskişehir Beylikova Belediye Başkanı Sayın Özkan Alp, Kızılay logolu yardım malzemelerini nasıl elde etmiştir?
2-Eskişehir Beylikova Belediye Başkanı Sayın Özkan Alp, Kızılay logolu yardım malzemelerini dağıtım iznini kimden almıştır? 
3-Bu olay ile ilgili Kızılay Eskişehir Şubesinhakkında idari işlem başlatmayı düşünüyor musunuz?
 

KIZILAY'DAN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Bazı basın-yayın organlarında yer alan ve Kızılay’a ait bazı yardım malzemelerinin Eskişehir’de kimi kişiler tarafından seçim sürecinde usulsüz olarak dağıtıldığı iddialarına yer verilen haberlere ilişin olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti doğmuştur:
Türk Kızılay, kurulduğu 1868 yılından günümüze gerek milletimiz içerisinde ihtiyacı olanlara gerekse dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca ihtiyaç sahibine kesintisiz sosyal yardımlar yapmaktadır. Gıdadan giysiye, nakit yardımdan aşevlerinden yemek dağıtımına kadar geniş bir yelpazede yapılan yardımlar için tek kriter kişilerin ihtiyaç sahibi olmasıdır.
Habere konu olan iddialara ilişkin olarak Kızılay tarafından soruşturma başlatılmıştır. İddialarla ilgili soruşturma sonucuna göre de varsa sorumlular hakkında yasal işlem yapılacaktır.
Kızılay, kendisine emanet edilen bağışlarla temin edilen yardım malzemelerinin amacı dışında kullanılmasına kesinlikle müsamaha göstermemektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Türk Kızılay Basın Müşavirliği
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Esesli vatandaş 3 Nisan 2019 15:08

Beylikova'da seçimin nasıl kazanıldığı belli oldu.Sayin başkan o erzaklarin torbalara nasıl girdiğini niye açıklayamiyirsun çünkü haber doğru demekki.Kizilay Kurban bayramlarında milletten kurban parası topluyor.kestigi hayvanların etlerinide seçim malzemesi olarak dağıtıyor.yaziklar olsun sizin gibi sahtekarlar.

0 0 Cevap Yaz
Gülşen kaya 3 Nisan 2019 11:56

Bundan sonra kızılaya beş kuruş yardım yapmam nerelere gittigini gördük resimlerle sinek küçük ama mide bulandırıyor yazık muhtaç sahibi olan vatandaşa

0 0 Cevap Yaz
beylikovalı 29 Mart 2019 08:32

Müfettiş gitmiş hikaye anlatmayın sayın kızılay yetkilisi o malzemeler giderken nerdeydiniz vebali adamı yakar bu işlerin unutmayın o başkan yurtdışında ne haltlar yapıyo biliyomusunuz sayın beylikovalılar sorun bi kıbrısa kaç kere gitmiş başkan olduktan sonra ve ne için gitmiş.

0 3 Cevap Yaz
26nb64 28 Mart 2019 21:26

bu kadar düşmekde olurmu.Kızılay ın erzağınamı göz diktiniz.Adam gibi seçime gir yarış dürüst ol Bu kadar aciz olmayın.Kızılay ın erzağından sana ne sen yaptır dağıt öyleyse.Harama sarılmak senin insanlığınmı.

0 7 Cevap Yaz
ercan 28 Mart 2019 17:42

yardım yapacaksan cebinden yapacan kızılaydan değil iyi bir yardım olmamış kızılay sizin değil

0 8 Cevap Yaz
Alpu Belediye Çalışanı 28 Mart 2019 16:30

Ne hayırlı kardeşler var, abisine Kızılaydan yardım paketleri ayarlamış. Bizim Başkan Rafet Demirtaş'ın kardeşi Ali Demirtaş Belediye binasını basıp camlarını kırdı.

0 10 Cevap Yaz
Hulisi 28 Mart 2019 16:20

Adil başkan böyle olur. Adam hepsini kendisi de yiyebilirdi.

0 14 Cevap Yaz
akp 28 Mart 2019 13:40

kalkınmayı geçtik ama bunlarda adalette yok. allah korkusu falan yok onuda biliyoz

1 29 Cevap Yaz
Namık 28 Mart 2019 13:29

Akepe ye değil oy bir bardak su bile yok..

1 27 Cevap Yaz
Şafak 28 Mart 2019 12:57

Anladık ki;kızılaydan "TÜRK"ibaresi boşuna kaldırılmamış.Hani birileri diyor ya meydanlarda;KİMİN PARASINI KİME HARCIYORSUNUZ? Vatandaş saf duygularıyla kızılaya bağış yapsın,bazı uyanık geçinenlerde bunu istismar etsin.Sonra biz bu tür haberleri örnek gösterince,bazı kesimin adamları buralara gelip millete akıl veriyorsunuz diyerek ahkam kesiyor.İşte o ahkam kesenlerde bu haberi görüyordur inşallah...!!

1 27 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi