Eskişehir'i karıştıran habere Kızılay'dan açıklama

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'i karıştıran habere Kızılay'dan açıklama
A
a

Eskişehir Beylikova'nın AK Partili Belediye Başkanı Özkan Alp, seçmenlere Kızılay’ın ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere hazırlanan erzakları dağıtmasıyla gündeme gelmişti. Türk Kızılay'dan da konuyla ilgili açıklama geldi

Sütiş Eskişehir
Kardeşi geçtiğimiz dönem Eskişehir Kızılay Şube Başkan Yardımcısı olarak görev yapan, Eskişehir Beylikova'nın AK Partili Belediye Başkanı Özkan Alp’in, seçmenlerine Kızılay’ın ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere hazırlanan erzakları dağıttığı ortaya çıktı. Kızılay, ilçeye müfettiş göndererek soruşturma başlattı. CHP de iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Hedefteki Başkan ise "İddialar yalan" dedi.
Türk Kızılay da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İşte Kızılay'ın yanıtı:
Bazı basın-yayın organlarında yer alan ve Kızılay’a ait bazı yardım malzemelerinin Eskişehir’de kimi kişiler tarafından seçim sürecinde usulsüz olarak dağıtıldığı iddialarına yer verilen haberlere ilişin olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti doğmuştur:
Türk Kızılay, kurulduğu 1868 yılından günümüze gerek milletimiz içerisinde ihtiyacı olanlara gerekse dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca ihtiyaç sahibine kesintisiz sosyal yardımlar yapmaktadır. Gıdadan giysiye, nakit yardımdan aşevlerinden yemek dağıtımına kadar geniş bir yelpazede yapılan yardımlar için tek kriter kişilerin ihtiyaç sahibi olmasıdır.
Habere konu olan iddialara ilişkin olarak Kızılay tarafından soruşturma başlatılmıştır. İddialarla ilgili soruşturma sonucuna göre de varsa sorumlular hakkında yasal işlem yapılacaktır.
Kızılay, kendisine emanet edilen bağışlarla temin edilen yardım malzemelerinin amacı dışında kullanılmasına kesinlikle müsamaha göstermemektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Türk Kızılay Basın Müşavirliği
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
mehmet yaşar 29 Mart 2019 09:40

Bu olaydan sonra KIZILAY'a bağış yaparken vicdanen sorgulanması gerekir. Çünkü seçim malzemesi yapılıyorsa bağış anlamını yitiriyor. O konserve kutularının içinde muhtemelen kurban bağışı sonrası kavrulan etler var. Kızılay şeffaf bir şekilde kamuoyu önünde soruşturmayı sürdürmeli ve sorumluları siyasi kimlikleri ne olursa olsun Eskişehir halkına afişe etmesi gerekir

0 1 Cevap Yaz
yani? 28 Mart 2019 16:58

açıklamaya göre akpli aday kızılay müdürü kardeşinin yardımıyla kimsesizlerin erzaklarını seçim için kullanmış ama akpli olduğu için ceza almayacak. işte akpnin özeti budur. eskişehiri talan etmelerine izin vermemek gerek.

0 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi