Eskişehir'i karıştıran "milyonluk bina"da flaş açıklama

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'i karıştıran "milyonluk bina"da flaş açıklama
A
a

Eskişehir'de Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Suat Er, bir yerel gazetede “Olmadı Başkan” başlığıyla verilen habere açıklık getirdi. Er, hiçbir esnafın parasını sokağa atmadığını savundu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir haberi: Pandemi sürecinde kooperatife alınan 7 milyon değerinde olduğu iddia edilen yeni hizmet binası ile ilgili eleştirilere yanıt veren Başkan Suat Er, “Çıkan haber bizleri gerçekten üzdü. Buradaki arkadaşlarımız da yönetim kurulu üyelerimiz. Burada Suat Er bir tek televizyon dahi alsa arkadaşlarıyla birlikte almıştır. Her şeyin altında tamamımızın imzası vardır. Saklı gizli hiçbir şeyimiz olmadı” dedi.

PAZARLIK YAPARAK ALDIK
Ayrıldıkları binanın da yine Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifine ait olduğunu kaydeden Suat Er, “50 yıllık binaydı.  Şu an gidip görseniz bodrum katına Porsuk’tan su giriyor. Artı deprem hasarlı bir bina. Biz orada yıllardan beri Allah’a emanet oturuyorduk. Yıllardan beri bizim içimizdeki ukde görevden ayrılmadan Esnaf Kefalete böyle bir eser bırakmaktı. İki yıldır arayış içerisindeydik. Biz bu arayışı yaparken Halk Bankasından uzaklaşmak istemiyoruz. Mecbur bizim esnafımızın işleri Halk Bankası ile olduğu için Bu Sakarya Caddesinden almış olduğumuz yer Halk Bankasına yüz metre. Çok araştırdık, hemen gelip de nakit parayı eline verip almadık bu binayı. En az 5-6 iş yeri ile görüştük. Fiyat analizi yaptık. Burasını 630 metre kare yeri 5 buçuk milyon artık KDV’ye aldık. Alırken de kooperatifler kanunu vardır. Tüzük vardır, genelge vardır. Biz bunlara uyarak. Merkez başkanımıza, genel başkanımıza resmi yazımızı yazdık. Bölge başkanımıza yazımızı yazdık. Bölge başkanımız Eskişehir’e geldi. Yeri gördü. Sonra bölge başkanımız bize genel kurul kararı olmadan bir şey yapamazsınız dedi. Biz genel kurulumuzun tarihini belirlettik. 8 bin 500 üyemize mektup gönderdik bir ay önceden. Tek maddelik. Gazete ilanımızı verdik. Genel kurulda ada, pafta, parsel olarak belirttik alacağımız yeri. Çünkü belirtmemiz gerekiyor. Bu yetkimizi aldık. Burasını aldığımız kişide Eskişehirli bir iş adamı. Yönetim ve denetim kurulu olarak toplantı yaptık. Toplantıya çağırdık o beyefendiyi. Toplantıda pazarlık yaparak bu fiyata zorlayarak aldık” ifadelerini kullandı.



ŞAHSİ MALIM DEĞİL
Bugün bu koltukta Suat Er oturuyorsa yarın bir başkasının olacağını kaydeden Er, “ Her türlü araştırmayı yapabilir. Ben hiçbir zaman esnafımın parasını sokağa atmadım. Ben esnafımın parasını yemedim, içmedim, çarpmadım, çırpmadım. Biriktirdik. Olmadı başkan dendiği zaman bu 7 milyon parayı esnafa mı dağıtacaktım? Böyle bir yetkimiz de yok. 50 milyon da paramız olsa orada banka da bekleyecek. Biz zevkimize de almadık bu binayı. Kaldığımız bina çok riskliydi. Burası benim şahsi malım değil.  Böyle bir eseri bu ekip bıraktı desinler diye bu binayı satın aldım” diye konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mustafa 22 Ocak 2021 11:55

Ben üye yim bana mektup gelmedi,o kadar çok para vardı da, aidatları dusursey Diniz.

0 0 Cevap Yaz
Mahmut 21 Ocak 2021 21:49

Bu kooperatif ne iş yapar? Bu kadar pahalı bir binaya ne gerek var?halk bankasına yakın olsan ne olur uzak olsan ne olur?

0 1 Cevap Yaz
Yavuz 21 Ocak 2021 20:32

Hangi.uyeyemektup.yoladin.yalan

0 0 Cevap Yaz
chn 20 Ocak 2021 19:48

Oturduğunuz koltuklara ve masadaki şatafat saurganlığın boyutunu gözler önüne seriyor. Modern ve sade takımlar neyinize yetmez anlamak güç. Nedir bu lüks, şatafat, caf caf merakı anlamadım. Bu ülke bu lüksü kaldıracak zenginlikte değil. Biz böyle yöneticileri hak etmiyoruz !!!!

3 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi